CAMPANIE UMANITARĂ Liceenii de la "Cuclin" fac un spectacol pentru sănătatea unei fetiţe bolnave de autism atipic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii de la “Dimitrie Cuclin” vor să-i dea o şansă Mihaelei. Foto: Bogdan Nistor
Liceenii de la “Dimitrie Cuclin” vor să-i dea o şansă Mihaelei. Foto: Bogdan Nistor

Mai mulţi tineri de la Liceul de Artă din Galaţi vor cânta şi vor dansa pentru ca Mihaela Constandache să poată primi terapia de care are nevoie

Drama prin care trece o fetiţă de numai cinci ani din comuna gălăţeană Fârţăneşti, i-a sensibilizat pe elevii Liceului De Artă „Dimitrie Cuclin" din Galaţi, care au pregătit pentru astăzi un spectacol caritabil.

"Eram hotărâţi să facem un spectacol de sfârşit de an, dar nu ştiam cui să-l dedicăm. Am mers la un cabinet medical şi aşa am aflat de această fetiţă din Fârţăneşti", povesteşte Cosmin Cornici, unul dintre organizatorii spectacolului din această seară.

Aşa au aflat că Mihaela Nicoleta Constandache s-a născut cu o boală destul de rară: autism atipic, care-i dă un handicap grav. "Nu fixează lucrurile, nici măcar nu-şi dă seama cu cine vorbeşte", mai spune Cosmin.

Medicul care le-a vorbit despre acest caz le-a dat şi o veset bună: dacă fata va urma o terapie neîntreruptă timp de un an de zile, are 70-80% şanse să-şi revină.

Din păcate, o singură oră de terapie costă în jur de 30 de lei, iar pentru ca totul să fie bine Mihaela are nevoie de cel puţin 30 de ore pe săptămână.

Tinerii elevi ai Liceului de Artă au pregătit un spectacol diversificat, din care nu vor lipsi muzica, scenetele şi dansul.

"Eu trebuia să dansez cu trupa pentru a o ajuta pe fetiţă, am fost la psiholog alături de organizatori şi vreau să spun că atunci când am văzut-o mi s-a rupt inima. Trebuie să facem un mic efort pentru a o ajuta. Dacă în România faptele bune nu se răsplătesc, măcar cineva să se simtă ajutat", spune Paul, unul dintre membrii trupei USW Crew.

În prim plan vor fi trupa de street-dance "Beat Soldiers", compusă din elevi ai liceului, Alexandra Penciu, tânăra care s-a făcut remarcată la "Vocea României", dar şi Jazz-Band-ul liceului. Pe scenă vor mai urca interpreţi de muzică uşoară sau populari, dar şi câteva trupe de teatru care vor juca mici scenete haioase legate de Crăciun.

Toţi banii care se vor strânge de pe urma acestui spectacol vor fi viraţi în contul părinţilor Mihaelei. Organizatorii speră să strângă în jur de 1.400 de lei, bani care-i vor ajunge fetiţei cam pentru două luni de terapie.

"Noi am vrut să găsim o sală mai mare pentru a strânge mai mulţi bani, dar n-am găsit nimic, totul este ocupat. În aceste condiţii, ne vom mobiliza şi vom face mai multe spectacole, pentru a strânge banii de care fetiţa are atât de mare nevoie", a adăugat Cosmin Cornici.

Preţul unui bilet este de şapte lei, numărul total de bilete scoase la vânzare fiind de aproape 200. Chiar dacă sala are doar 150 de locuri, organizatorii vor mai aduce în jur de 50 de scaune în plus. Spectacolul va începe la ora 19.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite