Cei 600 de angajaţi ai Apaterm Galaţi somează autorităţile să găsească o soluţie în "războiul căldurii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Ciubotariu, lider sindicat Apaterm Galaţi
Cristinel Ciubotariu, lider sindicat Apaterm Galaţi

Prin sindicatul Solidaritatea din Servicii Publice, ei au trimis o scrisoare deschisă autorităţilor locale, prin care atrag atenţia că o eventuală închidere a Apaterm ar avea consecinţe sociale foarte grave. "Situaţia nu este imputabilă salariaţilor", spune liderul de sindicat Cristinel Dumitru Ciubotariu.

Vă prezentăm conţinutul documentului, integral.

Sindicatul Solidaritatea din Serviciile Publice este preocupat de situaţia actuală şi viitoare a salariaţilor societăţii Apaterm, urmare a declarării falimentului de către judecătorul sindic.

În rândul salariaţilor există o mare stare de nemulţumire şi tensiune în creştere, justificată de faptul că nu se cunoaşte încă foarte clar dacă măcar pentru ce au muncit deja şi pentru perioada până la preluarea serviciului de către un alt operator vor fi plătiţi şi în ce condiţii, şi, mai ales, dacă vor mai avea pe viitor un loc de muncă care să le asigure traiul familiilor lor.

Situaţia în care s-a ajuns nu este în niciun caz imputabilă salariaţilor şi ar fi total nedrept ca până la urmă ei să fie cei sacrificaţi.

Chiar şi în aceste condiţii dificile şi incerte în ceea ce priveşte soarta lor prezentă şi viitoare salariaţii îşi fac treaba cu responsabilitate pentru ca beneficiarii acestui serviciu să nu aibă de suferit, înţelegând că, indiferent de modul de organizare, singura raţiune de a exista sunt gălăţenii în calitate de beneficiari ai acestui serviciu.

La multitudinea problemelor care s-au născut prin declararea falimentului societăţii nu ar trebui să se mai adauge şi cele de natură socială.

Percepţia generală a salariaţilor este că soarta lor şi a familiilor lor nu preocupă pe nimeni deocamdată.

Având în vedere cele menţionate solicităm tuturor factorilor responsabili (Prefectură, Consiliul Local, Primărie, partide politice) să acţioneze cu maximă urgenţă şi într-un mod cât se poate de responsabil în vederea adoptării celor mai înţelepte soluţii.

Considerăm ca atitudine politică responsabilă şi normală doar acele demersuri concentrate pe soluţii realizabile, în măsură să liniştească atât populaţia cât şi salariaţii.

Ne manifestăm deplina disponibilitate de a colabora cu factorii decizionali implicaţi, pentru a identifica cele mai bune solutii, pentru asigurarea continuităţii furnizării căldurii şi apei calde către populaţia Galaţiului şi a problemei sociale în ceea ce priveşte salariaţii societăţii şi familiile acestora care au nevoie disperată de un loc de muncă.

Totodată, facem un apel şi pe această cale către salariaţi să îşi păstreze calmul, să se prezinte în continuare la locurile de muncă şi să îşi îndeplinească cu responsabilitate atribuţiile de serviciu, pentru ca furnizarea căldurii şi a apei calde să se facă în bune condiţii şi să aibă încredere în continuare, până la proba contrarie, în rezolvarea pe calea dialogului a acestei situaţii fără precedent.

Documentul este semnat de liderul de sindicat Cristinel Dumitru Ciubotariu

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite