Miercuri, la Curtea de Apel Galaţi, se decide soarta firmei care distribuie căldură oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii au căldură şi nu prea
Gălăţenii au căldură şi nu prea

Primăria Galaţi a făcut, pe 30 noiembrie, recurs împotriva deciziei Tribunalului de a constatat falimentul firmei Apaterm SA. Dacă şi Curtea de Apel va avea aceeaşi opinie ca Tribunalul, atunci procedura insolvenţei devine efectivă.

Culmea este că decizia de intrare în faliment a fost luată pentru că planul de reorganizare propus pentru Apaterm avea o hibă impardonabilă: nu amintea nimic despre plata uriaşei datorii către Electrocentrale, care înseamnă de fapt, 90% din datoria totală a Apaterm. Judecătorii au concluzionat ceea ce era, de altfel, era vizibil şi din avion: nu poţi rezolva problema datoriillor refuzând să dialoghezi cu cei cărora ai să le dai bani.

Există şi o mică posibilitate ca la termenul de judecată din 7 decembrie lucrurile să rămână în suspans, dacă avocaţii Primăriei Galaţi vor reuşi să convingă judecătorii să le dea un nou termen (sau să trimită cauza în rejudecare), pentru a se reface planul de reorganizare.

Însă cele mai mari şanse sunt ca firma de lichidare Insol Constanţa, condusă de Corina Curutz, să preia destinele Apaterm din data de 15 decembrie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite