Gălăţenii riscă să îngheţe din nou în apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenţa caloriferelor reci ar putea reveni în actualitate din cauza întreţinerii neplătite
Penitenţa caloriferelor reci ar putea reveni în actualitate din cauza întreţinerii neplătite

Pentru a primi agent termic primar de la Electrocentrale, Apaterm trebuie să-l plătească în avans. În noiembrie, încasările societăţii au scăzut cu 18,5 %, aşa că, inevitabil, neplătită, căldura din apartamente este pe cale de dispariţie.

Având în vedere sentinţa Curţii de Apel Galaţi - care la data de 7 decembrie a admis cererea de suspendare a procedurii de faliment, cerere formulată de Apaterm SA - distribuitorul de agent termic pentru încălzirea locunţelor gălăţenilor se află din nou în procedură de reorganizare. Cel puţin teoretic, pentru că, atât Rominsolv, firma desemnată să se ocupe de reorganizarea societăţii, cât şi Adriana Stratulat, administratorul special al acesteia, trebuie să aştepte judecarea pe fond a recursului împotriva executării sentinţei Tribunalului Galaţi privind începerea procedurii de lichidare judiciară.

Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 18 ianuarie 2012.

Între timp, Apaterm continuă să furnizezea agent termic pentru cele 82.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare, dar are o mare problemă.

„În luna noiembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, încasările societăţii au scăzut cu 18,49%. Procentul este enorm , având în vedere că suntem obligaţi să plătim în avans agentul termic primar furnizat de Electrocentrale. Cum să respectăm condiţia asta, dacă populaţia nu plăteşte contravaloarea serviciilor noastre ?", se întreabă retoric Adriana Stratulat

Administratorul special al Apaterm spune că nu se poate face abstracţie de contextul economic dificil şi pentru pulaţiaţie, dar nici de faptul că 20.000 de familii primesc ajutor de încălzire şi că, la Galaţi, Consiliul Local subvenţionează preţul gigacaloriei.

„Şi dacă instanţa va decide continuarea procedurii falimentului şi lichidarea Apaterm, credeţi că o altă societate distribuitoare va putea încălzi locuinţele gălăţenilor şi le va putea asigura apa caldă menajeră fără ca aceştia să-i plătească aceste servicii? Eu sunt sigură că nu!", afirmă administratorul specil al societăţii de termoficare.

În concluzie, dacă populaţia nu va plăti facturile pentru încălzire, Apaterm nu va scăpa de faliment indiferent de decizia instanţei, iar în apartamente va fi iarăşi frig.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite