Judecătorul sindic, arbitru în „meciul” dintre Apaterm şi Electrocentrale, pune la încercare nervii şi sănătatea gălăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii înfriguraţi mai au de aşteptat hotărârea judecătorului sindic
Gălăţenii înfriguraţi mai au de aşteptat hotărârea judecătorului sindic

Instanţa, care urmează să decidă reorganizarea judiciară sau falimentul furnizorului local de termoficare, a cerut o nouă amânare a pronunţării, de astă dată până la 8 noiembrie. Conducerea Apaterm i-a solicitat judecătorului să oblige Electrocentrale să reia furnizarea agentului termic.

Cu toate că problema neîncălzirii caloriferelor din locuinţele gălăţenilor dependenţi de termoficare are nevoie de o rezolvare cât mai grabnică pentru că, cel puţin din punct de vedere al regimului termic, a venit iarna, războiul dintre Electrocentrale şi Apaterm nu dă semne de armistiţiu.

Judecătorul sindic, care trebuia să decidă deja între declararea falimentului societăţii locale de termoficare şi reorganizarea acesteia, nu se grăbeşte. A mai cerut un răgaz, până la data de 8 noiembrie. Cu siguranţă că magistratul respectiv nu are caloriferele locuinţei racordate la inutila reţea de termoficare.

Conştientă că gălăţenii înfriguraţi nu mai au rezerve de răbdare, Adriana Stratulat, administratorul special (directorul) Apaterm, a depus la instanţă o cerere prin care solicită ca SC Electrocentrale să fie obligată să furnizeze agent termic la parametri care să permită începerea încălzirii caloriferelor.

„Legea insolvenţei prevede la articolul 38 că orice furnizor de servicii (electricitate, gaze naturale şi alte asemenea) nu are dreptul, ca în perioada de organizare, să refuze ori să întrerupă temporar un astfel de serviciu către debitor. În acest caz, debitor, dar şi consumator captiv este Apaterm. De aceea am depus o cerere în instanţă pentru reluarea furnizării agentului termic primar", ne-a declarat Adriana Stratulat.

Despre acest demers al Apaterm, Eduard Urbanchi, directorul Electrocentrale afirmă că, indiferent care va fi decizia instanţei, aceasta nu este suficientă pentru a se începe încălzirea apartamentelor.

„Mă obligă să livrez un produs pentru care nu am materie primă. O decizie favorabilă pentru Apaterm ar fi o premieră pentru că ar rezolva problema agentului termic în România. Eu n-am spus că nu vreau să dau agent termic. Am spus doar că Romgaz nu-mi asigură combustibilul necesar dacă nu plătesc", susţine Urbanschi.

În concluzie, dacă tot nu se găseşte o soluţie financiară care să deblocheze situaţia, se organizează întâlniri între reprezentanţii părţilor în conflict şi cei ai victimelor colaterale, gălăţenii rebegiţi de frig. Precum cea de astăzi de la Teatrul Dramatic.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite