Galaţi: Apă Canal, obligată de Instanţă să reia furnizarea apei potabile la o asociaţie de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera la Galaţi. Invocând Legea 175 din 2010 privind ştergerea penalităţilor acumulate la întreţinere, Asociaţia de Proprietari 278 câştigă războiul cu Apă Canal. Pe 25 februarie, prin Sentinţa nr. 1704, Instanţa de judecată admite acţiunea formulată de asociaţie şi obligă Apă Canal să reia furnizarea cu apă potabilă a locatarilor. 

Imediat după intrarea în vigoare a acestei legi, mai bine de jumătate din totalul membrilor Asociaţiei nr. 278 au formulat şi au depus solicitări de ştergere a penalităţilor de întârziere. Locatarii şi-au luat angajamentul că vor achita în totalitate cheltuielile la întreţinere, astfel încât să ajungă cu datoriile la zero.

După ce a achitat debitul, Asociaţia de proprietari a constatat cu surprindere, deschizând site-ul Apă Canal, că figurează pe lista asociaţiilor ce urmau a fi restricţionate de la furnizarea apei reci.

În data de 3 februarie 2011, Asociaţia de proprietari 278 a cerut în Instanţă societăţii Apă Canal ştergerea penalităţilor, în baza Legii 175 din 2010. 

Pe 25 februarie, Instanţa de judecată admite acţiunea formulată de Asociaţia de proprietari 278 si obligă Apă Canal să reia furnizarea cu apă potabilă.

"Instanţa a obligat Apă Canal să reia furnizarea apei reci, întrucât debitele de bază erau achitate la zi iar penalităţile de întârziere urmează regimul Legii 175/2011.Tot mai multe asociaţii de proprietari din Galaţi se răscoală împotiva furnizorilor de utilităţi, invocând Legea 175 din 2010 ce prevede ştergerea penalităţilor acumulate la întreţinere de populaţia cu venituri lunare sub 1.000 de lei pe membru de familie", ne-a declarat Antoneta Magdalena Gafiţuc, preşedintele Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari (FJAP), organizaţia ce a reprezentat asociaţia în instanţă. 

Sentinţa este definitivă şi executorie. Apă Canal va plăti Asociaţiei şi cheltuieli de judecată, in valoare de 110 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite