Galaţi: Alte trei cazuri de infectare cu gripă porcină la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Alte trei cazuri de infectare cu gripă porcină la Galaţi
Galaţi: Alte trei cazuri de infectare cu gripă porcină la Galaţi

Spre îngrijorarea autorităţilor sanitare locale, numărul oficial al bolnavilor de gripă porcină a ajuns la nouă. Vizitatorii nu mai au acces in spitale nici măcar pentru aprovizionarea bolnavilor, cu hrană, medicamente şi materiale sanitare, iar şcolilor li s-a cerut să dispună de o incăpere pentru carantină şi de cantităţi suficiente de substanţe dezinfecte.

În judeţul Galaţi au apărut încă trei cazuri de gripă porcină. Este vorba de un copil în vârstă de doi ani, un adolescent de 15 ani şi o femeie de 34 de ani, ultimii doi făcând parte din „lotul Sinaia”.

Până acum au fost confirmate nouă cazuri de gripă nouă la Galaţi. Copilul în vîrstă de numai doi ani este nepotul bărbatului din Tecuci, depistat cu gripă acum două zile.  În ceea ce o priveşte pe mama băieţelului, căreia i-au fost recoltate probe, rezultatele analizelor sunt negative.

 Cei trei, inclusiv băiatul de 15 ani, elev la Grupul Şcolar „Radu Negru” şi femeia de 34 ani, angajată la SC Apaterm SA, au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde s-a instituit tratamentul cu medicamentul antiviral.

 „Aseară s-a primit o nouă confirmare, că, în judeţul Galaţi, au apărut încă trei cazuri de gripă cu AH1N1. Din momentul suspectării, persoanele au fost izolate la domiciliu, iar imediat după confirmare au fost internate şi s-a instituit tratementul cu specific cu Tamiflu”
, a declarat Valentin Boldea, noul director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi (DJSP).

În cazul elevului de la „Radu Negru”, la liceu s-a deplasat o echipă de la DJSP  care a făcut triaj epidemiologic în clasa respectivă şi a impus izolarea colegilor de clasă ai bolnavului. De asemenea, se va efectua triaj în întreaga unitate şcolară. „Se vor face recoltări la Grupul Şcolar. Dacă vor apărea noi cazuri în acea unitate, se va dispune, conform metodologiei ministerului, închiderea unităţii”, a mai spus Valentin Boldea.

Măsuri de prevenţie în şcoli

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a comunicat ieri, 3 noiembrie, măsurile care s-au impus în şcoli pentru a se preveni răspândirea virusului AH1N1. Toate instituţiile de învăţământ trebuie să fie dotate cu măşti, substanţe dezinfectante şi, de asemenea, în fiecare dintre ele este necesar să se creeze un spaţiu izolat.

Elevul de serviciu va fi obligat să poarte mască, la fel şi funcţionarii din secretariat. Fiecare şcoală trebuie să dispună de Cloramină şi Desogen, necesare dezinfectării zilnice a mobilierului. În cazul în care apare un caz suspect, se vor lua imediat măsuri: persoana bolnavă va dusă într-un spaţiu izolat, iar cei care vor intra în contact cu aceasta vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie.

Restricţionarea vizitelor în spital


Această măsură a fost luată abia astăzi dimineaţă. Angajaţii firmelor de pază nu au mai permis accesul vizitatorilor, deşi mulţi dintre aceştia aveau de dus bolnavilor  seringi,  medicaamente şi materiale sanitare de care spitalele nu mai dispun de mult.

image

Nici măcar după ce au arătat seringile nu le-a fost permis accesul, agenţii de pază fiind inflexibili. „Avem ordine şi nu avem ce să facem. Nu avem voie să vă lăsăm să intraţi, acesta este ordinul conducerii spitalului !”, spuneau agenţii tuturor celor care îi implorau să-i lase să intre.

Întârzierea instituirii carantinei în spitale s-a datorat probabail şi schimbării, peste noapte, a directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

 Începând de ieri, noul director al DJSP Galaţi este dr. Valentin Boldea. Acesta a fost numit în locul doctoriţei Costinela Georgescu, care a ocupat funcţia de director al instituţiei timp de 13 ani. Măsura s-a luat în plină evoluţie a epidemiei de gripă cu AH1N1, cu tot mai multe cazuri confirmate în ultima perioadă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite