Galaţi: Administraţia Pieţelor va plăti o redevenţă mai mică Consiliului Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Administraţiei Pieţelor au solicitat Consiliului Local modificarea cuantumului redevenţei stabilită pe anul 2011, pe motiv că gradul de ocupare a spaţiilor a scăzut semnificativ comparativ cu anii anteriori. 

Redevenţele lunare datorate în anul 2011 de Administraţia Pieţelor Agroalimentare pentru bunurile concesionate au fost stabilite prin HCL nr. 589/2010, la un nivel superior celui rezultat din indexarea cu indicele de inflaţie a redevenţei practicate în anul 2010.

Pe 8 august 2011, societatea a depus la registratura Consiliului Local Galaţi un document prin care solicită modificarea cuantumului redevenţei lunare din anul 2011.

„Din cauza unor probleme de ordin social-economic, Consiliul Local de Administraţie al SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare a adoptat în noiembrie 2010 o hotărâre de îngheţare a chiriilor pe anul 2011 la nivelul celor din 2010. S-a luat această decizie pentru a păstra pe cât posibil gradul de ocupare a spaţiilor din anii anteriori întrucât se înregistrau tot mai multe renunţări ale agenţilor economici”, se precizează în expunerea de motive.

În aceste condiţii, Administraţia Pieţelor nu poate suporta o redevenţă de peste 4 miliarde de lei vechi anual atâta timp cât chiriile la spaţiile comerciale au stagnat.

„Preţurile pentru anumite utilităţi de la furnizori cum ar fi consumul de energie electrică şi apă au crescut independent de voinţa noastră. Solicităm menţinerea redevenţei pentru contractele de concesiune la cuantumul actual sau cel mult actualizarea cu indicele oficial de inflaţie”, a precizat Eugen Zaharia, director general la Administraţia Pieţelor.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat de aleşii locali.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite