Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco promite că utilajele Ecosal vor intra şi pe străzile laterale pentru a înlătura gheaţa şi zăpada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe principalele artere rutiere din municipiul Galaţi, au fost împrăştiate peste 200 de tone de sare astfel că pe acestea se circulă în condiţii bune.

Utilajele de dezăpezire ale Serviciului Public Ecosal din subordinea Consiliului Local acţionează pe străzi încontinuu, de miercuri după-amiază.

„Se lucrează fără întrerupere cu 11 tractoare cu lamă, cinci utilaje de împrăştiere a materialelor antiderapante (sărăriţe) dintre care două sunt prevăzute şi cu lamă frontală pentru îndepărtarea zăpezii şi cinci camioane, de asemenea dotate cu lame. Astă noapte, pe străzile principale s-a acţionat şi cu trei autogredere care au îndepărtat zăpada de lângă bordură înainte ca aceasta să îngheţe. Au fost împrăştiate peste 200 de tone de sare şi după cum puteţi constata asfaltul este curat şi se circulă bine motiv pentru care le mulţumesc celor de la Ecosal", a afirmat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Cât despre gheaţa de pe trotuare edilul a spus că astăzi dimineaţă lucrători ai serviciului de salubritate au folosit, tot pe străzile principale, o sărăriţă specială pentru spaţiile nguste ale căilor pietonale.

„Se ştie că potrivit legii proprietarii spaţiilor comerciale şi a celorlalte imobile cu acces direct pe trotuar au obligaţia să înlăture zăpada şi gheaţa. Astăzi poliţiştii locali pornit în control şi vor aplica amenzi acolo unde va fi cazul. Totuşi se cuvine să remarc faptul că prin comparaţie cu anii trecuţi, în general, gălăţenii au dat dovadă de spirit civic şi au respectat această obligaţie", a mai declarat viceprimarul.

Acesta a mai spus că în continuare se va îndepărta zăpada şi gheaţa de pe străduţele adiacente şi cele dintre blocuri.

„Se va acţiona numai acolo unde există suficient spaţiu pentru accesul şi manevrele utilajelor. Vrem să evităm formarea unui strat de gheaţă în zilele următoare care se anunţă deosebit de geroase" a mai precizat Nicuşor Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite