S-au înmulţit cazurile de viroză respiratorie. De vină este şi vremea umedă cu importante variaţii termice pe parcursul zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a înregistrat, în ultima săptămână de monitorizare, o creşterere mai mare decât în cele precedente.

„S-au înregistrat 2.129 de cazuri de viroze respiratorii, cu circa 500 mai multe comparativ cu săptămâna anterioară de raportare. Statistica relevă în continuare faptul că cel mai mare grad de expunere îl are categoria copiilor din grupa de vârstă 5 - 14, ani, cu 711 cazuri. La capitolul pneumonie şi bronhopneumonie, cei mai mulţi bolnavi au fost copii cu vârste cuprinse între doi şi patru ani, în general cu complicaţii ale unor viroze netratate sau tratate incorect", a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

O analiză a evoluţiei numărului cazurilor de infecţii acute respiratorii înregistrat în primele zece săptămâni ale actualului sezon rece, comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut relevă o creştere.

„Dacă anul trecut, în primele 10 săptămâni de raportare, media saptămânală a numărului de viroze se situa între 1.400 şi 1.500 de cazuri noi, anul acesta, încă din prima săptămână s-au înregistrat 2.000 de cazuri şi această medie s-a menţinut cu excepţia unei singure săptămâni", a precizat dr Boldea.

Deocamdată, la Galaţi nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. Anul trecut primul caz caz de la noi din judeţ a fost confirmat în jurul datei de 15 decembrie.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite