Virozele respiratorii fac victime mai ales din rândul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Pediatrie au diagnosticat în weekend mai multe cazuri de pneumonie.
Medicii de la Pediatrie au diagnosticat în weekend mai multe cazuri de pneumonie.

Numai în weekend, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie au fost consultaţi 120 de copii, cei mai mulţi dintre ei diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute

Numărul cazurilor de viroze respiratorii a înregistrat, în ultima săptămână de monitorizare epidemiologică, o creşterere mai mare decât în cele precedente. Statistica Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi relevă că sunt tot mai mulţi copii bolnavi, majoritatea din rândul preşcolarilor şi elevilor care intră în colectivităţi.

„În evidenţele DSP, sunt înregistrate 2.129 de cazuri de infecţii acute respiratorii (viroze), cu circa 500 mai multe comparativ cu săptămâna anterioară de raportare. Cel mai mare grad de expunere îl are categoria copiilor din grupa de vârstă 5 - 14, ani, cu 711 cazuri noi", a precizat dr Valentin Boldea.

Trebuie ţinut cont că aceştia sunt copii care au fost consultaţi de medici, ulterior fiind internaţi în spital sau trataţi în ambulator astfel explicându-se includerea lor în statistică. Numărul real al bolnavilor, care „duc boala pe picioare" rămâne necunoscut.

„Netratate cospunzător, banalele răceli se pot complica transformându-se în pneumonii şi bronhopneumonii", a mai precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Că numărul bolnavilor cu infecţii respiratorii acute a este în creştere o confirmă şi numărul mare al copiilor prezentaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie.

„În weekend, au fost consultaţi de către medicii de gardă ai spitalului 120 de copii, majoritatea cu infecţii respiratorii. Se constată o intensificare a circulaţiei virusurilor răspândite de elevii şi preşcolarii bolnavi neizolaţi la domiciliu. Vacanţa de iarnă va limita numărul îmbolnăvirilor", afirmă dr Victoria Ştefănescu, managerul Spitlului de Urgenţă pentru Copii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite