Viol sau partidă sex, pe holul unui liceu din Galaţi. Poliţiştii trebuie să afle ce a fost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Tehnic de Alimentaţie Publică şi Turism "Dumitru Moţoc"
Colegiul Tehnic de Alimentaţie Publică şi Turism "Dumitru Moţoc"

O elevă în clasa a IX-a de la Colegiului Tehnic de Alimentaţie şi Turism s-a plâns conducerii instituţiei de învăţământ că ar fi fost forţată de un coleg să întreţină relaţii sexuale cu el.

Fata, în vârstă de 15 ani, şi băiatul, de 17ani (repetent de două ori), au întreţinut raporturi sexuale pe un hol situat la etajul doi al Căminului B - clădire în care se fac ore.

Colegii celor doi spun că i-au văzut urcând scările ţinându-se de gât într-o atitudine care nu sugera nimic forţat, dimpotrivă şi că, şi la coborâre, atitudinea celor doi era normală, iar fata nu avea aerul unei persoane supuse unui act de violenţă.

În mod inexplicabil, după trei ore de la consumarea actului sexual, fata a anunţat că ar fi fost violată.

Directorul Colegiului, prof. Anca Diculescu, a stat de vorbă pe îndelete cu eleva, care i-a mărturisit că este iubita băiatului de şapte luni.

„La ora 13, când pregăteam examenul de Bacalaureat, doamna dirigintă de la clasa IX-a, a venit cu eleva ca să mă anunţe că aceasta a fost violată dimineaţă, în jurul orei 10.00. Eleva, care nu are absenţe şi este foarte serioasă, a relatat că, în pauza mare, a ieşit să-şi cumpere ceva de mâncare şi că prietenul ei a abordat-o şi au plecat în Căminul B, în care se ţin ore. La etajul II, sălile de clasă erau încuiate, şi acolo pe hol s-a produs incidentul. Profesorul de serviciu abia verificase holul şi coborâse înainte ca ei să urce. Au trecut şi pe lângă gardian, care nu a observat nimic neobişnuit. Nu ştiu de ce s-a plâns după atâta timp că ar fi fost violată şi de ce nu a semnalat cuiva că acel coleg, altminteri un elev cu ceva probleme, ar teroriza-o", a declarat prof. Anca Diculescu.

Directorul instituţie de învăţământ a mai spus că, după ce a discutat cu eleva, i-a anunţat mama şi apoi a raportat incidentul la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

„Mama fetei este şocată, a venit la şcoală după care a mers la Secţia 4 de poliţie, unde a fost depusă o plângere", a mai precizat, Anca Diculescu.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a verifica dacă într-adevăr fata ar fi fost forţată de către colegul ei să întreţină relaţii sexuale cu el.

„Eleva a fost condusă la Serviciul de Medicină Legală şi în funcţie de concluziile medicului legist, Parchetul va da o soluţie. Elevul reclamat a fost audiat, iar acesta a declarat că avea o relaţie de durată cu fata şi că nu a fost viol, ci un act sexual consimţit", ne-a informat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Totuşi fata susţine că băiatul o ameninţa şi că i-a cedat de frică.

Poziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a fost exprimată într-o conferinţă de presă organizată în cursul după-amiezei, ca urmare a celor întâmplate la Colegiul „Dumitru Moţoc.

„Aşteptăm rezultatul anchetei poliţieneşti. Dacă a fost viol, fireşte că elevul va da socoteală conform legii, iar fata va beneficia de consiliere psihologică. Dacă însă se va dovedi că eleva n-a fost forţată să întreţină relaţii sexuale, atunci împotriva ambilor elevi se vor lua măsuri disciplinare exemplare", a afirmat prof Laura Marin, şeful ISJ.

Ca o ironie, unitatea de învăţământ a fost dotată cu camere de luat vederi. Acestea există şi pe holul pe care s-a consumat actul sexual numai că directorul şcolii spune că ar mai fi fost nevoie de 15.000 de lei pentru punerea în fincţiune a sistemului de supraveghere video.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite