Un incendiator fugar, urmărit naţional, care se ascundea la o stână de lângă combinatul siderurgic, a fost prins de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Bărbatul fusese condamnat la 12 ani de închisoare după ce a dat foc la utilaje şi bunuri ale societăţii comerciale la care luca ca paznic, producând o pagubă de peste 50.000 euro.

Un echipaj al Jandarmeriei Galaţi i-a cerut să se legitimeze unui individ cu aspect dubios aflat în zona benzilor transportoare care traversează DN 25 (spre Tirighina) şi supriză, au dat peste un incendiator dat în urmărire naţională.

Maricel I., în vârstă de 38 de ani, fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru că, în dimineaţa zilei de 9 ianuarie 2011, după ce a băut în timpul serviciului 1,5 litri de ţuică şi 2 litri de vin, a luat o sabie cu care a găurit pereţii interiori ai barăcii din care „păzea" acareturile SC Ivas srl. Apoi, a aşezat paie, lemne şi anvelope uzate în jurul unui tractor, unei rulote auto şi unei instalaţii de erbicidat cărora le-a dat foc.

Incendiul provocat de individ a produs pagube în valoare totală de 54.000 de Euro.

După ce a comis fapta, paznicul a dispărut, dar poliţiştii l-au găsit şi reţinut a doua zi.

Magistraţii au decis însă că incendiatorul - care a declarat că nu ştie de ce a comis fapta - poate fi cercetat şi judecat în libertate aşa că, după pronunţarea sentinţei, conform căreia ar fi urmat să stea după gratii 12 ani, n-a mai fost de găsit.

„Jandarmii aflaţi în misiune de patrulare sâmbătă la ora 21.30 şi-au dat seama că Maricel I. figura ca urmărit naţional. Din discuţiile cu acesta, a rezultat că se ascundea la o stână din apropierea combinatului ArcelorMittal. Incendiatorul a fost reţinut şi predat la Centrul de Arest Preventiv de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi", ne-a informat Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite