Începe modernizarea a patru străzi importante din Galaţi. Aflaţi care sunt acestea şi ce presupune investiţia de 11 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii de la firma Tancrad vor lucra la modernizarea celor patru străzi
Muncitorii de la firma Tancrad vor lucra la modernizarea celor patru străzi

Accesul maşinilor pe strada Frunzei va fi blocat de săptămâna viitoare între intersecţiile cu strada Brăilei şi Prelungirea Brăilei, iar pe bulevardul Oţelarilor se va circula doar pe partea dinspre supermarket-ul Billa

Lucrările la liniile de tramvai, suprafaţa carosabilă, precum şi la reţelele de apă, canalizare şi gaze pe străzile Stadionului, Frunzei, Gheorghe Asachi şi bulevardul Oţelarilor vor începe chiar de săptămâna viitoare.

„Modernizarea acestor artere rutiere presupune o investiţie în valoare totală de 47 de milioane de lei. Obiectivul acesteia îl constituie modernizarea liniilor de tramvai (pe o lungime de 3.070 de metri), a părţii carosabile, precum şi a reţelelor de apă, canalizare, gaze şi energie electrică. Prima etapă a lucrărilor se va derula în perioada 1 martie - 31 august 2012, pe străzile Oţelarilor şi Frunzei", a precizat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi.

Edilul a explicat că lucrările care se vor realiza pe strada Frunzei impun închiderea circulaţiei, pe segmentul dintre intersecţiile cu strada Brăilei şi str. Prelungirea Brăilei.

„Pe strada Oţelarilor, în prima fază se va lucra la calea de rulare centrală, pentru tramvaie şi la partea carosabilă din dreapta (în sensul de mers spre bucla de întoarcere a tramvaiului, de pe b-dul Galaţi). Circulaţia se va desfăşura doar pe partea stângă (dinspre Altex, Billa). Timp de 19 luni, până la finalizarea lucrărilor, circulaţia tramvaielor va fi închisă pe traseul afectat de lucrări", a mai spus Nicuşor Ciumacenco.

Lucrările de modernizare vor fi executate de firma gălăţeană de construcţii Tancrad, care, potrivit contractului încheiat cu Primăria, se obligă să le finalizeze până la data de 6 august 2013.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite