Contestaţiile pentru notele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională pot fi depuse într-un interval de patru ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La a adoua probă au participat mai puţini elevi
La a adoua probă au participat mai puţini elevi

După proba la Limba şi literatura română, numărul elevilor care au lipsit la cea de-a doua testare, la Matematică, a crescut semnificativ. Chiar dacă tezele la prima probă trebuie recorectate, afişarea rezultatelor se va face vineri.

Nu mai puţin de 151 de elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a, care au susţinut proba de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării naţionale, nu s-au mai prezentat la cea de-a doua testare, la Matematică.

Astfel, din cei 4.756 de elevi înscrişi, 4.607 au participat la examenul de Limba şi literatura română, iar la cea de-a doua probă a Evaluării, au fost prezenţi în sălile de examen 4.456 de adolescenţi.

Celor 151 de absenţi li se adaugă alţi 600 de elevi care nu s-au putut înscrie la Evaluarea naţională din cauza corigenţelor sau a situaţiei şcolare rămase neîncheiate din alte motive.

Conform programării, rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională vor fi afişate vineri, până la ora 14.00 chiar dacă, din cauza controverselor pe marginea răspunsului corect la unul din subiecte, lucrările la Limba şi literatura română sunt în curs de recorectare după un alt barem.

Elevii nemulţumiţi de notele primite le pot contesta în aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 30 iunie -1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 2 iulie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite