Liliana Dandiş, cel mai tânăr şef de post din România, a dovedit că are "stofă de şerif"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Dandiş
Liliana Dandiş

La doar 26 de ani, ea a reuşit să câştige respectul locuitorilor comunei gălăţene Bălăbăneşti şi al subordonaţilor săi bărbaţi, prin corectitudine şi intransigenţă.

Este tânără, blondă şi are ochi albaştri. Putea face carieră în oricare domeniu în care frumuseţea şi feminitatea sunt cheia succesului, dar spune că a ales să dea curs înclinaţiei sale native pentru apărarea dreptăţii şi a legii. O alegere care s-a dovedit corectă având în vedere că, la doar 26 de ani, gălăţeanca Liliana Dandiş este cel mai tânăr şef de post-femeie din România.

A absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, în 2007 şi, de anul trecut, este licenţiată în Drept.

În septembrie 2012, după reînfinţarea posturilor de poliţe comunale, a fost împuternicită să coordoneze activitatea celui din comuna Bălăbăneşti, judeţul Galaţi. O lună mai târziu, a susţinut şi promovat examenul pentru ocuparea funcţiei de şef de post.

Liliana Dandiş vorbeşte puţin şi îşi cântăreşte atent cuvintele, ca un adevărat om al legii. Am rugat-o să ne dezvăluie cum a reuşit să se impună într-o comunitate cu destule „uscături", fără ca feminitatea şi tinereţea să-i ştirbească din autoritate.
„Fermitatea şi corectitudinea cu care aplici legea conferă autoritate. Dacă nu faci compromisuri şi îi respecţi pe cei din jur, ajungi să le impui respect şi astfel relaţia poliţist-cetăţean decurge, în majoritatea situaţiilor, aşa cum trebuie", ne-a declarat agentul de poliţie Liliana Dandiş.

Am insistat să ne relateze măcar o intervenţie la care, pentru aplanarea unui conflict, a fost necesar să facă uz de forţă fizică. Chiar dacă n-a tăgăduit că au existat şi asemenea situaţii, a răspuns cu diplomaţie.

„Asemenea fapte fac obiectul unor dosare de cercetare şi nu pot vorbi despre ele. În astfel de situaţii, conform procedurilor prevăzute de lege, se solicită sprijin din partea colegilor sau după caz, altor structuri care au ca misiune apărarea ordinii publice", a mai afirmat şeful de post din comuna Bălăbăneşti.

Liliana Dandiş are în subordine doi colegi, bărbaţi. Tânăra poliţistă a ţinut să precizeze că formează o echipă.
„Şefia este mai mult pe hârtie. Lucrăm foarte bine împreună, suntem o echipă sudată şi ne sprijim permanent. Este un sentiment extraordinar să poţi conta pe colegii tăi şi în atare situaţie, evident că nici u poate fi vorba despre misoginism", a mai spus Liliana Dandiş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite