Nu se mai poate altfel! Poliţiştii vor deveni o prezenţă obişnuită în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că violenţa în unităţile de învăţământ a ajuns la cote mai mult decât alarmante, Ministerul Administraţiei şi Internelor a adoptat o nouă strategie pentru ca unităţile de învăţământ să redevină „locuri sigure".

În acest sens, va fi desemnat câte un poliţist responsabil pentru fiecare unitate de învăţământ, acesta urmând să facă parte şi din Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, constituită la nivelul unităţii şcolare.

Poliţistul se va afla în contact permanent cu directorii unităţilor de învăţământ gimnazial şi liceal, cu responsabilii firmelor de pază care au contracte încheiate cu conducerile şcolilor, şi vor realiza împreună o analiză de risc care să evidenţieze vulnerabilităţile în materie de siguanţă a elevilor înclusiv în zonele adiacente acestor instituţii.

„Strategia comună de acţiune a Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor care privesc ordinea publică, cuprinde măsuri concrete de sporire a siguranţei în zona şcolilor. Astfel, polițiștii și jandarmii vor fi prezenţi în zona şcolilor şi liceelor la momentele intrării şi ieşirii de la ore şi vor verifica modul cum este asigurată paza internă la şcoli", afirmă reprezentanţii Direcţiei de informare şi relaţii publice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor .

În judeţul Galaţi funcţionează 644 de unităţi de învăţământ preuniversitar din care doar 71 au contracte cu firme de pază şi protecţie. În atare situaţie, cei 100 de poliţişti gălăţeni care vor avea în responsabilitate inclusiv combaterea violenţei în şcoli, nu au o misiune deloc uşoară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite