În acest weekend, şoferii şi pietonii imprudenţi au plătit scump, la propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. arhivă
Foto. arhivă

O acţiune de prevenire a accidentelor a scos în stradă efective mărite de poliţişti rutieri care au sancţionat toate încălcările Codului rutier şi mai cu seamă pe cele privind regimul de prioritate pentru pietoni.

Pentru sâmbătă şi duminică, poliţiştii rutieri au primit misiunea de a sta cu ochii pe şoferii care nu acordă prioritate pietonilor dar, şi pe pietonii imprudenţi care traversează neregulamentar sau consideră că ei nu au obligaţia să asigure atunci când păşesc pe „zebră".

Şi, din păcate, nu puţini sunt şoferii care ignoră obligaţiile care le revin ajunşi în faţa trecerii de pietoni, precum şi pietonii care consideră că maşinile ar trebui să încremenească atunci cand, fără să se asigure, ei păşesc maiestuos pe zebră şi unii au chiar o plăcere sadică să oprească circulaţia maşinilor chiar şi dacă nu se grăbesc.

Până la urmă, toate aceste metehne, care în fond ţin de (ne)civilizaţia noastră de europeni doar prin poziţionare geografică, pot fi corectate cu legea şi la nevoie cu chitanţierul pentru amenzi.

Or, asta au făcut poliţiştii în acest weekend, ca măsură de prevenire şi, implicit, de reducere a numărului de accidente grave soldate cu victime din rândul pietonilor.

„Este bine de ştiut că amenzile pentru pietonii care circulă neregulamentar sunt cuprinse între 140 şi 210 lei, iar cele pentru şoferii care nu acordă prioritate, între 280 şi 350 de lei, aceştia fiind pasibili şi de reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile", ne-a informat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite