Un braconier a fost împuşcat după ce a atacat o patrulă a Poliţiei de Frontieră din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce poliţiştii scoteau din Dunăre o plasă de pescuit pentru a o confisca, mai mulţi bărbaţi s-au apropiat la bordul unei ambarcaţiuni rapide şi i-au ameninţat. Unul dintre poliţişti a tras două focuri de avertisment şi încă două în plin.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, Vasile P. din comuna tulceană I.C. Brătianu (Zaclău), se află internat la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi după ce a fost împuşcat în piept şi în umăr de o patrulă a Poliţiei de Frontieră aflată în misiune de combatere a braconajului piscicol pe Dunăre.

Incidentul s-a petrecut marţi noaptea.

Potrivit declaraţiei unui reprezentant al Poliţiei de Frontieră, membrii patrulei au acţionat în legitimă apărare.

„În data de 08 mai a.c., în jurul orelor 22.50, poliţişti din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat, în dreptul localităţii I.C.Bratianu, pe malul drept al Dunării (în zona Trecere bac) două persoane care pescuiau ilegal, dintr-o barcă. Au fost legitimate, li s-au intocmit acte premergatoare urmăririi penale, iar ambarcaţiunea a fost preluată de către doi poliţişti de frontieră pentru a fi dusa la S.T.P.F. Galaţi. Pe timpul deplasarii, cei doi poliţişti au observat o plasă monofilament cu care se bracona. În timp ce o scoteau din apă, s-a apropiat de ei o ambarcaţiune rapidă în care se aflau mai multe persoane. Acestea i-au ameninţat pe poliţişti, cu intenţia vădită de a le pune viaţa în pericol, şi, din acest motiv, unul dintre politişti i-a somat verbal" declară subinspector Felicia Trofin, din cadrul STPF Galaţi.

Poliţiştii de frontieră mai afirmă că proprietarii plasei au continuat să fie ameninţători astfel că a fost necesar uzul de armă.

„Persoanele din ambarcaţiunea rapidă nu au ţinut cont de somaţii şi au înaintat agresiv continuând să-i ameninţe pe cei doi poliţişti de frontieră, fapt pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare, fiind executate patru focuri de avertisment în plan vertical şi două în direcţia agresorilor, încercandu-se să nu le fie pusă viaţa în pericol", mai susţine Felicia Trofin

Unul dintre braconierii care i-au ameninţat pe poliţişti, Vasile P., a fost nimerit de de gloanţe, fiind rănit la umăr şi la torace.

El a fost transportat de ceilalţi bărbaţi care au luat parte la altercaţie până la punctul Trecere Bac, de pe malul gălăţean, de unde, cu o ambulanţă a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă şi se află internat la secţia Ortopedie.

De neexplicat pentru medici este faptul că, deşi proiectilul a afectat serios oasele umărului, nu există un orifciu de ieşire a glonţului care însă nu a rămas în corp nefiind vizibil pe radiografii.

„A fost sesizat Parchetul de pe langă Judecătoria Galaţi pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infractiunii de ultraj", a mai precizat reprezentantul STPF Galaţi.

Vasile P. este căsătorit şi are un copil.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite