A "pescuit" câteva mii de volţi cu o undiţă din fibră de carbon, dar a supravieţuit miraculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrocutat. Foto: Ora.ro
Electrocutat. Foto: Ora.ro

Un pescar amator este internat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă cu arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire şi este o minune că a ajuns viu la Urgenţe.

Un pescar amator în vârstă de 45 de ani din Galaţi a avut parte de o experienţă groaznică în urma căreia ar fi putut muri pe malul Bălţii Cătuşa.

Omul folosea o undiţă lungă, din fibră de carbon, material elastic şi rezistent dar şi foarte bun conducător de electricitate. La un moment dat, în timpul unei lansări, neatent a atins cu vârful undiţei, lungi de patru metri, o linie de înaltă tensiune din apropierea căii ferate şi într-o fracţiune de secundă a căzut secerat la pământ. Aflat mai departe de el, tatăl său a vrut să-l prevină că trebuie să fie atent, dar n-a mai apucat şi a văzut cu groază ce a păţit fiul său.

„El avea un băţ din carbon. Am văzut firele de înaltă tensiune şi am vrut să strig să aibă grijă, dar a fost prea târziu, că deja le atinsese cu undiţa. Când am văzut că nu îmi răspunde, am ştiut că e jos", a spus părintele îngrijorat pentru starea fiului său în timp ce acesta primea îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Trupul bărbatului a fost supus unui şoc electric deosebit de puternic, care doar printr-o minune nu i-a fost fatal, dar şi unui arc electric care i-a provocat arsuri grave.

„Pacientul are are arsuri de gradul II şi III cam pe 50 la sută din suprafaţa corpului, respectiv pe mâini şi picioare, în regiunea gâtului şi în cea pelviană. A fost stabilizat. Sperăm să nu apară complicaţii pentru că, în cazul arsurilor pe suprafeţe întinse, pronosticul este în general rezervat", a declarat dr. Lidia Şandru, medicul care a stabilizat starea victimei acestui accident stupid.

Poliţiştii de la Transporturi au demarat o anchetă în acest caz.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite