Zeci de falşi invalizi gălăţeni trebuie să restituie pensiile încasate necuvenit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto; arhivă Adevărul
Foto; arhivă Adevărul

Doar dând banii înapoi, aceştia ar scăpa ieftin. Spre ghinionul lor însă, Casa Judeţeană de Pensii a formulat plângeri penale şi vor da socoteală în faţa legii laolaltă cu cine i-a ajutat să păcălească statul.

În cadrul ultimei şedinţe de miercuri a Colegiului Prefectural, una dintre temele abordate a fost cea privind fraudele descoperite în urma acţiunii de verificare a pensiilor de invaliditate, acţiune aflată în curs la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi.

Potrivit informării prezentate de Ana Denis Aramă, directorul instituţiei, echipa de control de la Bucureşti a descoperit că, în cazul a 658 de dosare de pensionare pentru invaliditate, n-a fost întocmit dosarul medical prevăzut de lege, iar în cazul a 125 de cereri, n-au fost depuse şi actele medicale justificative.

Pentru neregulile descoperite, pe numele a 82 de persoane, care au solicitat pensii de invaliditate fără respectarea procedurii legale de încadrare în grad de invaliditate, au fost formulate plângeri penale. De asemenea, au fost sitate plăţile şi s-au emis decizii de recuperare a sumelor încasate în mod necuvenit.

Din totalul celor 658 de dosare la care s-au constatat deficienţe, mai sunt de soluţionat 561.

O asistentă medicală de la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi este cercetată penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni în urma a căror comitere a izbucnit scandalul falşilor invalizi.

Valoarea prejudiciului adus statului prin plata necuvenită a pensiilor de invaliditate încasate de cei 82 de gălăţeni este de 1,7 milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite