Femeia care şi-a omorât soţul înjunghiindu-l în faţa copilului lor va fi anchetată în spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatei Florentina Gavrilă pentru omor calificat.

Instanţa a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatei, pentru o perioadă de 29 zile.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpata i-a aplicat victimei două sau trei lovituri cu un cuţit de bucătărie, în zona toracică, producându-i plăgi înţepate -penetrante, leziuni ce au condus la decesul acesteia. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale", informează Biroul de presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Mobilul crimei, comise în comuna gălăţeană Pechea, a fost gelozia. Bărbatul i-a reproşat consoartei că are relaţii cu alţi bărbaţi, iar aceasta a ripostat omorându-l în faţa fiului lor, în vârstă de şase ani.

Florentina Gavrilă, în vârstă de 37 de ani, din comuna gălăţeană Pechea, s-a certat cu soţul ei Petrică, marţi 17 aprilie. Bărbatul, de 43 de ani, i-a reproşat consoartei că a lipsit de acasă toată ziua şi că ar avea relaţii extraconjugale. Conform declaraţiei pe care femeia a dat-o în faţa procurorilor, în jurul orei 21.30, Petrică Gavrilă ar fi devenit violent şi, din acest motiv, ea a luat un cuţit cu care l-a înjunghiat în spate.

„Femeia a recunoscut săvârşirea infracţiunii. A declarat că a fost plecată de acasă în cursul zilei, iar seara, pe fondul consumului de alcool, s-a certat cu soţul ei. Inculpata a mai declarat că bărbatul a tras-o de păr învinuind-o de relaţii cu alţi bărbaţi şi că acest fapt ar fi determinat-o să ia cuţitul şi să-l lovească de 2-3 ori", a informat Liliana Istrate, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Rănit grav, bărbatul a încercat să ajungă la părinţii săi a căror gospodărie este situată vizavi de casa lui, dar a căzut în curte şi a mai reuşit să se târască doar până în mijlocul drumului.

„În declaraţia dată organelor de cercetare penală femeia nu a avut nicio ezitare în a-şi recunoaşte fapta", a mai spus procurorul Liliana Istrate.

Ai aflat ceva interesant, ai fotografiat sau filmat? Dă-ne de ştire pe galati@adevarul.ro

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite