Într-un acces de nebunie, un bolnav a avariat o ambulanţă şi a vandalizat toaleta de la Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un Supraveghetor de la un spital de psihiatrie din Brăila, arestat după ce a omorât în bătaie un pacient
Un Supraveghetor de la un spital de psihiatrie din Brăila, arestat după ce a omorât în bătaie un pacient

În ciuda faptului că a spart o oglindă de la toaletă şi parbrizul unei ambulanţe SMURD, stârnid panica celorlalţi pacienţi, medicii de la Spitalul de Psihiatrie nu l-au internat pe bolnavul agresiv.

Incidentul a avut loc în jurul orei 3.00, când, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă, a fost adus, cu o ambulanţă, un tânăr în vârstă de 28 de ani.

„ Acesta prezenta o plagă sub ochiul drept şi părea să fi fost victima unei agresiuni. Iniţial a fost liniştit. I s-a făcut o investigaţie tomografică la care s-a văzut un hemosinus. La un moment dat a spus că vrea să meargă să urineze şi s-a ridicat din pat. Ajuns la toaletă, văzându-se în oglindă, brusc a devenit extrem de agitat. A spart oglinda după care a ieşit strigând că omoară pe oricine se atinge de el", ne-a declarat dr Angel Trifan, medicul coordonator UPU-SMURD.

Personalul UPU a încercat să-l calmeze însă fără niciun rezultat. De altfel, apariţia în secţie a agenţilor firmei de pază cu care spitalul are contract l-a înfuriat şi mai tare.

În atare situaţie, incidentul a fost anunţat la dispeceratul 112 şi la spital a fost trimis un echipaj de poliţie. De asemenea, a fost chemat şi tatăl pacientului turbulent.

Trântit pe jos în mijlocul secţiei pacientul refuză să se ridice

„Între timp, bărbatul agitat s-a trântit pe jos, după care, dezbrăcat fiind, s-a ridicat şi a încercat să iasă din UPU prin garaj (acolo unde sunt coborâte din ambulanţe tărgile cu pacienţi). Ajuns în dreptul maşinii de medic, cea cu care SMURD ajunge cel mai repede la cazuri, i-a fisurat parbrizul lovindu-l cu telefonul mobil. În final, pacientul agitat a fost imobilizat de poliţişti, care i-au pus cătuşe", a mai spus doctorul Trifan.

Momentul în care pacientul agitat îşi aruncă telefonul mobil înspre ambulanţa SMURD (plan îndepărtat)

Cu ajutorul poliţiştilor, bărbatul a fost urcat într-o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Psihiatrie.

„După toată tevatura, la Psihiatrie a spus că refuză să fie internat aşa că a fost lăsat să plece acasă. Prin urmare, este liber să facă orice", a mai afirmat doctorul Trifan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite