Descoperire macabră. Un gălăţean locuia împreună cu cadavrul mamei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aprecierea medicului SMURD care a constatat decesul, moartea s-a produs în urmă cu aproximativ zece zile, cadavrul femeii fiind deja în stare de putrefacţie. Fiul ei a refuzat iniţial să-i fie acordată asistenţă medicală.

Un echipaj SMURD a avut parte de o descoperire macabră în această dimineaţă.

Câţiva locatari ai blocului Paltin 1, din catierul gălăţean Mazepa, au anunţat la numărul de urgenţă 112 că locatarii din apartamentul cu numărul 47 n-au mai fost văzuţi ieşind din casă de cel puţin două săptămâni. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, Adrian Adam şi de mama lui, de 77 de ani.

Vecinii acestora au fost alertaţi de îngrijitoarea, care, făcând curăţenie, a remarcat un miros greu, de cadavru, pe casa scării. Îl remarcaseră şi vecinii, dar, obişnuiţi cu promiscuitatea în care ajunseseră să trăiască cei doi, nu li-a părut neobişnuit.

Membrii echipajului SMURD au avut un şoc în momentul în care au intrat în apartamentul plin de gunoaie şi fecale.

Vârstnica zăcea moartă pe jos într-o cameră, iar fiul ei, aflat într-o altă încăpere, i-a privit cu un aer absent. Neîngrijit de luni de zile, acesta avea o înfăţişare de-a dreptul înspăimântătoare. Cadrul părea dintr-un film horror numai că, din păcate, era cât se poate de real.

Din cauza mirosului pestilenţial, absolut insuportabil, medicul care a constatat decesul şi colegii săi au făcut eforturi supraomeneşti să rămână, timp de câteva minute, în „apartamentul groazei". Nu le-au fost de folos nici măştile chirurgicale cărora le-au ataşat tampoane de vată îmbibate în spirt.

„Femeia vârstnică a decedat în urmă cu mai multe zile, probabil în jur de zece, iar cadavrul a intrat deja în putrefacţie. Numai în urma autopsiei se va putea preciza când a murit. Bărbatul care locuia împreună cu aceasta a refuzat să ne însoţească la spital pentru igienizare şi îngrijiri medicale. Am putut vorbi puţin cu el, dar a semnat că refuză acordarea asistenţei", ne-a declarat dr Angel Trifan, medicul coordonator UPU-SMURD, cel care a şi constatat decesul.

Apoi au venit şi poliţiştii de la Criminalistică. Şi pentru ei a fost o grea încercare să-şi facă meseria în acel apartament.

După deschiderea uşii apartamentului, prima imagine care ne-a atras atenţia a fost „muntele" de PET-uri golite de bere din hol şi mizeria înfiorătoare. De fapt, tot apartamentul era plin cu sute de PET-uri pentru băuturi alcoolice.

În toate camerele erau aruncate zeci de PET-uri

image

Vecinii celor doi ne-au vorbit totuşi cu compasiune despre drama acestei familii.

„În urmă cu doi ani, a murit soţul femeii, iar echilibrul acestei familii onorabile, de intelectuali, s-a frânt. Băiatul lor, cel din apartament, preda la Universitate, este absolvent a două facultăţi, iar mama lui a fost secretară la aceeaşi instituţie. N-au putut suporta pierderea, iar băiatul s-a apucat de băut. A fost dat afara din învăţământ şi trăia împreună cu mama lui din pensia acesteia. În ultimul timp, mai ieşea din casă doar ca să cumpere câte un PET de doi litri cu bere şi o pâine. În urmă cu vreun an, a venit fratele lui mai mare, a făcut curăţenie, dar apoi ne-a anunţat că nu va mai veni pentru că nu se înţeleg", ne-a declarat preşedintele asociaţiei de locatari Zaharia Zaharescu.

Spre uşurarea vecinilor, poliţiştii au reuşit să-l convingă pe Adrian Adam că este mai bine pentru el să accepte internarea în spital.

Convins de poliţişti, Adrian Adam a acceptat să primească îngrijiri medicale

image

În jurul orei 14.00, spălat şi îmbrăcat în pijamale curate, bărbatul, care din cauza malnutriţiei mai cântăreşte cel mult 50 de kilograme, era consultat de medici din mai multe specialităţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite