Mafia imobiliară din Galaţi pune mâna şi pe Uzina de Apă 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
uzina de apa 1 din Galati

Pe cele 4,6 hectare de teren, aparţinând domeniului public, situate pe malul Dunării, se intenţionează construirea unui parc acvatic şi a mai multor vile de lux. Primăria nu mai poate face investiţii acolo pentru că revendicatorii au pus sarcină la Oficiul de Cadastru.

Vara trecută, instalaţiile de la Uzina 1, care preparau apă potabilă pentru 33% din populaţia Galaţiului, au fost oprite sub pretextul unei avarii, dar şi al vechimii acestora.

Cum însă Uzina1 putea fi păstrată în regim de conservare ca rezervă pentru situaţiile neprevăzute în care Uzina 2 n-ar mai putea asigura apă gălăţenilor, au apărut primele suspiciuni că, la mijloc, ar fi interese obscure.

În august 2011, Gelu Stan, directorul Apa-Canal SA, a informat Prefectura Galaţi că închiderea uzinei a fost motivată de o avarie, iar închiderea definitiva a acesteia face parte din planul de măsuri prevăzute în proiectul ISPA pentru îmbunătăţirea calităţii apei potabile.

Paul Florea, fostul prefect din legislatura trecută, a constituit o comisie de anchetă pentru a se lămuri cu privire la raţiunile închiderii Uzinei de Apă 1 şi aşa s-a aflat, ce-i drept neoficial, despre intenţia construirii unui parc acvatic în locul acesteia. Ulterior, Prefectura a notificat SC Apă-Canal să repună în funcţiune Uzina de Apă1 sau cel puţin să asigure conservarea instalaţiilor acesteia, dar demersul s-a dovedit inutil.
Locul este ideal pentru Aqua Parc. Există deja bazine şi alte elemente de infrastructură, amplasate într-un frumos cadru natural, pe malul Dunării, în spatele plajei Dunărea.

Băieţii deştepţi „şi-au făcut rezervare"

Acesta este contextul în care primarul Marius Stan a anunţat recent că Primăria s-a trezit în situaţia de a nu mai putea dispune de terenul fostei Uzine de Apă 1, actualmente dezafectată, pentru investiţii în folosul gălăţenilor.

„Apropo de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, avem sarcină pusă pe cele 4,6 hectare de teren ale Uzinei de Apă. Şi vorbim despre domeniul public al municipiului! Abuz este puţin spus, iar fărădelege este un termen elegant! A fost rezervat pentru şmecherii care, când câştigă un proces cu Primăria, îl pot cere drept compensaţie dacă municipalitatea trebuie să-i despăgubească în natură. Ca urmare, dacă Primăria vrea să construiască ceva pe acel teren, şi pentru asta trebuie trecut din domeniul public, în cel privat, îl va pierde în favoarea celor care au pus sarcina. Apoi ei îl vor vinde pentru sume exorbitante dezvoltatorilor", a declarat Marius Stan.

Edilul a evitat să dezvăluie numele celui sau celor care au pus sarcină pe terenul Uzinei de Apă: „Nu mai dau nume că mă mai aleg cu încă un proces pentru calomnie".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite