Viaţa unui adolescent înjunghiat a fost salvată printr-o intervenţie chirurgicală-maraton care a durat cinci ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sosirea echipajului SMURD, tânărul pierduse foarte mult sânge, iar tensiunea arterială i se prăbuşise până la un prag critic. S-a făcut rost de sânge, care i-a fost transfuzat, iar doctoriţa Mihaela Munteanu i-a salvat viaţa printr-o intervenţie chirurgicală complexă.

Viaţa unui adolescent gălăţean din comuna Stoicani a fost salvată la limită de un echipaj SMURD şi de medicii chirurgi care au fost de gardă la Spitalul Clinic de Urgenţă în noptea de vineri spre sâmbătă.

„Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost înjunghiat de un agresor din comuna Frumuşiţa. La miezul nopţii, am fost solicitaţi să-i acordăm primul ajutor. L-am găsit în stare gravă, pierduse mult sânge pentru că lama armei tăioase cu care a fost atacat secţionase două vase sanguine importante, artera şi vena axilară. Pe drum, tensiunea arterială a pacientului a scăzut la şase şi ne-am temut că-l pierdem. Am cerut prin staţie ca, la sosirea la spital, să avem pregătite două unităţi de sânge 0 negativ", ne-a informat Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD.

După ce i s-a făcut transfuzia, strict necesară, şi a fost stabilizat, tânărul a fost dus direct în sala de operaţie.

Doctoriţa Mihaela Munteanu, chirurg vascular (care s-a întors recent din Franţa şi toţi pacienţii săi se roagă să nu mai plece) a operat la cazul acestui pacient timp de aproape cinci ore.

„A intrat în sala de operaţii la ora 1şi 20 de minute şi a ieşit la ora şase dimineaţa. Vasele de sânge secţionate au fost suturate şi, din câte ştiu, starea adolescentului înjunghiat este în prezent stabilă. Cred că deja putem spune că a fost salvat", a mai precizat dr Angel Trifan.

Mai departe, este treaba poliţiştilor şi a procurorilor să-i identifice pe agresori şi să-i dea pe mâna justiţiei pentru a li se stabili pedeapsa meritată.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite