VIDEO Vezi cum un incendiu de proporţii a mistuit un service şi maşini în valoare de peste 3,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lichidarea incendiului de la Expert Auto Service a fost una dintre cele mai dificile misiuni ale pompierilor de la ISU Galaţi
Lichidarea incendiului de la Expert Auto Service a fost una dintre cele mai dificile misiuni ale pompierilor de la ISU Galaţi

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-au luptat cu flăcările timp de aproape şase ore. Din primele cercetări, incendiul a fost provocat de cuptorul electric al vopsitoriei.

Un service auto ultramodern, construit recent în localitatea Vânători, la marginea municipiului Galaţi (nu departe de supermarket-ul METRO), s-a tranformat în cenuşă şi ruine, duminică în zori.

Un şofer, care, la ora 3.30, a circulat pe DN 26 prin faţa Expert Auto Service, a observat flăcările şi a telefonat la 112.

Forţe importante ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost mobilizate la locul sinistrului: opt autospeciale pentru stingerea incendiilor, una pentru descarcerare şi o autoscară.

"Operaţiunea de lichidare a acestui incediu a fost extrem de dificilă şi a durat aproape şase ore, până la ora 9.00. La sosirea noastră, erau în flăcări hala service-ului şi clădirea administrativă, cu o suprafaţă la sol de 1.200 de metri pătraţi. De asemenea, ardeau 16 autoturisme şi un autocamion, la care s-a acţionat cu prioritate întrucât acesta prezenta risc de explozie. Din fericire, n-au existat victime, şi asta pentru că pompierii i-au salvat viaţa bărbatului, care, în loc să păzească service-ul, dormea adânc într-o maşină căreia din cauza cădurii degajate de hala în flăcări, i se topiseră stopurile. Când a fost scos din maşină bărbatul a devenit violent", ne-a declarat căpitan Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Galaţi.

Potrivit reprezentantului ISU, pe lângă cele 16 autoturisme distruse în incendiu, alte trei automobile au fost degradate.

Paguba este considerabilă.

„În afară de hala de lucru a service-ului şi de clădirea administrativă, pentru care investiţia, realizată recent, s-a ridicat la 2,1 milioane de euro, au mai fost distruse elevatoare şi alte echipamente în valoare de 1,5 milioane de euro", a mai precizat căpitanul Eugen Chiriţă.

Majoritatea automobilelor distruse erau de lux. Între acestea, se puteau remarca epavele unor autoturisme precum Mazda RX8 şi şi BMW X6.

Pompierii fac încă cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului, dar au deja o variantă de lucru.

„Din primele cercetari, a rezultat că, în cuptorul vopsitoriei, se afla la uscat o maşină, iar bărbatul găsit adormit se pare că era chiar vopsitorul. În prezent, se verifică ipoteza ca incendiul să fi fost provocat de respectivul cuptor electric", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Ovidiu Ştefănescu, proprietarul service-ului distrus de incendiu, a refuzat să comenteze nefericita întâmplare care i-a distrus afacerea în care investise 3,6 milioane de euro.

Conform unor informaţii neoficiale, acesta avea asigurare doar pentru o parte din investiţie

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite