INCENDIU PUTERNIC Pompierii gălăţeni au salvat trei vieţi omeneşti şi bunuri în valoare de 600.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vârstnică, rămasă blocată împreună cu cei doi nepoţi ai săi în casa care i-a fost cuprinsă de flăcări, şi-a păstrat sângele rece şi a sunat la 112. Cei trei s-au refugiat într-una din camerele „ de la stradă" şi au aşteptat, la fereastră, sosirea salvatorilor.

Aproape patru ore s-au luptat pompierii cu flăcările care au cuprins o casă de pe strada Ştiinţei din Galaţi. Pentru această intervenţie dificilă au fost deplasate la faţa locului trei autospeciale şi două echipaje SMURD.

Alarma în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost dată miercuri, la ora 21.47. Angela Vasiliu, în vârstă de 71 de ani, a cerut ajutor la 112 şi i-a spus dispecerului că se află blocată în casa sa, care a luat foc, împreună cu cei doi nepoţi ai săi, o adolescentă de 16 ani şi fratele ei de 7 ani.
Din acest motiv la locul sinistrului s-au deplasat şi echipajele de la Descarcare şi SMURD.

S-a acţionat cu trei echipaje de pompieri şi două de la SMURD.

image

În timp ce colegii lor pompieri întindeau liniile de furtun, salvatorii au tăiat gratiile unui geam prin care au reuşit să scoată tefere cele trei persoane. Au făcut-o la timp, pentru că, din cauza fumului dens, nu se mai putea respira nici în camera în care se refugiaseră.

Din fericire, atât copii, cât şi bunica lor, erau doar foarte speriaţi, dar au scăpat de pericolul intoxicării cu monoxid de carbon.

„Intervenţia pentru lichidarea incendiului a fost dificilă deoarece, în imobilul respectiv, se aflau depozitate foarte multe obiecte din materiale combustibile, mai ales mobilier şi tâmplărie veche, dar şi o considerabilă provizie de lemne pentru iarnă. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului ar fi un scurt circuit produs la instalaţia electrică a casei", ne-a informat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.
La aproximativ 30 - 35 de metri de casa mistuită de flăcări, în curtea din vecinătatea acesteia, se construieşte o vilă cu etaj, clădirea fiind în stadiul de finisaj. Pompierii au reuşit cu mari eforturi să împiedice extinderea incendiului la vila aproape finalizată.

„Lumina a pâlpâit de mai multe ori şi eu cred ca de aceea mi-a luat foc casa. Şi la vecini a pâlpâit lumina şi cred că a fost ceva la reţeaua de curent", ne-a declarat Angela Vasiliu, privind disperată cum focul îi transforma în cenuşă agoniseala de om gospodar.

„Abia cumpărasem boiler pentru apă caldă, aveam tot ce-mi trebuia. Făcusem economii din pensie. Cum s-o mai iau de la capăt la anii mei?", se întreba biata femeie privind prin fumul gros şi înecăcios cum casa ei rămânea încet, încet, fără acoperişul care ardea violent.

Paguba estimată de pompieri se cifrează la 300.000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate (inclusiv vila din apropierea casei care a ars) , la 600.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite