Hoţii de deşeuri refolosibile au incendiat trei pubele ecologice „prăjind” astfel două autoturisme, un Land Rover şi un Smart

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

În minivacanţa de 1Mai, pompierilor gălăţeni nu le-a fost dat ca, aflându-se la datorie, să se poată bucura de clipe de tihnă. În zilele de 30 aprilie şi 1 mai au participat la stingerea a cinci incendii.

Primul dintre acestea a fost duminică la prânz într-o gospodărie din Matca în care au ars mai multe anexe gospodăreşti, trei tone de rumeguş şi 100 de kilograme de folie de polietilenă pentru solarii. Cu atâta material combustibil în flăcări nu este de mirare că focul s-a extins şi la o altă gospodărie din vecinătate.

Pagubele sunt însemnate şi pompierii au conchis că incendiul ar fi fost provocat de aprinderea unui foc în curte.

În aceeaşi zi a ars şi la Pechea un adăpost pentru animale. S-au transformat în cenuşă 800 de metri pătraţi de acoperiş şi mai multe vite.

Ceva mai târziu, tot la Pechea a sunat din nou alarma de incendiu. De astă dată ardea casa şi anexele gospodăreşti ale familiei Crişan.

„Cercetările noastre au stabilit drept cauyă o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare, pe o grămadă de gunoi de lângă un şopron", a precizat, cpt Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi.

În municipiul Galaţi, pompierilor le-a dat de furcă vegetaţia uscată din jurul Uzinei de Apă căreia o persoană rău intenţionată i-a dat foc.

A doua zi, de 1 Mai, doi gălăţeni, proprietarii unor maşini scumpe, au avut toate motivele să regrete că nu se aflau la volanul acestora departe de Galaţi. Motivul? Nişte boschetari au incendiat pubelele speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor, pubele amplasate în spatele blocurilor nou construite pe Faleză. Din cauza căldurii degajte de pubelele care ardeau unui autoturism marca Smart şi altuia Land Rover, li s-au topit barele, farurile, proiectoarele, oglinzile şi li s-a deteriorat vopseaua.

Ai aflat ceva interesant, ai fotografiat sau filmat? Dă-ne de ştire pe galati@adevarul.ro

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite