Focuri de pistol la marginea Galaţiului. Un bărbat împuşcat în picior a primit primul ajutor de la echipajul SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul împuşcat în picior.
Tânărul împuşcat în picior.

Mai mulţi tineri au fost somaţi să plece din apropierea unei hale în care se află utilaje păzite doar de nişte câini. Între tinerii goniţi şi proprietarul halei s-a iscat o altercaţie. Ameninţat, ginerele acestuia a tras cu un pistol cu bile.

Aseară, în jurul orei 20.00, echipajul SMURD Galaţi a fost solicitat să acorde primul ajutor unui bărbat, Duminică Gheorghe, în vârstă de 30 de ani, care fusese împuşcat.
Rănitul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Ne-am deplasat la ieşirea din Galaţi, undeva în apropierea tunelului CFR. Acolo un bărbat însoţit de poliţişti s-a apropiat de de ambulanţă şi ne-a spus că este rănit. I-am pansat rana în ambulanţă şi l-am transportat la UPU unde acum (ora 22.00 n.red.) i se face o radiografie. Se pare că proiectilul, tras cu un pistol cu bile, este încă în picior şi dacă se va confirma imagistic îl vom extrage. Starea pacientului este bună".

Mătuşa celui rănit a spus că nepotul ei şi alţi tineri stăteau pe iarbă şi beau bere când proprietarul unei hale din apropiere le-a cerut să plece şi a ameninţat tinerii ca va chema poliţia după care ginerele acestuia, în vârstă de 25 de ani, a tras cu pistolul.

„Acolo unde stăteau ei nu scrie nicăieri că ar fi proprietate privată. Cu ce drept i-a gonit şi de ce atras?" întreba aseară la Urgenţe mătuşa celui împuşcat.
Poliţia i-a audiat pe proprietarul halei şi pe ginerele acestuia, precum şi pe ceilalţi tineri care au asistat sau au participat la conflict.

„În timpul audierilor, bărbatul care a făcut uz de arma neletală, pe care o deţine legal, a declarat că a folosit-o în legitimă apărare fiind ameninţat de cei patru cărora le-a cerut să plece din zonă. Se fac cercetări pentru a se determina dacă uzul de armă a fost legal", a declarat comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite