Un braconier gălăţean a împuşcat un cioban ca să nu-i mai sperie mistreţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi mai grav, braconierul deţinea arma în mod ilegal. După ce a tras în cioban - pentru că lătratul câinilor săi alunga vânatul - a ascuns puşca în pădure, dar poliţiştii au găsit-o.

Petrică Grigoriţă, în vârstă de 28 de ani, cioban din comuna Scâteieşti, se află internat la Spitalul Clinic de Urgenţă din cauza unui consătean braconier care l-a împuşcat cu o armă de vânătoare deţinută ilegal.

"Mă aflam cu oile la păscut la marginea unei păduri şi Vieru Ivanciu din Chiraftei mi-a zis să plec că lătratul câinilor mei sperie porcii mistreţi şi vroia să vâneze. Apoi a venit cu puşca la mine, băgase cartuş şi când să închidă arma pe care o ţinea cu ţeava în jos ea s-a descărcat în piciorul meu drept. Are puşcă dar nu are autorizaţie pentru ea. Eu îl ştiu din vedere, nu-l cunosc", a declarat Petrică Grigoriţă (28 de ani) victima braconierului.

Ciobanul împuşcat a fost transportat cu o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Echipajul trimis la faţa locului a constatat că victima prezenta o plagă împuşcată cu alice la laba piciorului drept. I s-a pansat rana, s-a făcut imobilizarea provizorie după care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă", a declarat Mihai Polinschi, şeful Serviciului de Ambulanţă.

Poliţiştii l-au căutat pe braconierul care într-adevăr nu are permis de portarmă şi în plus a făcut uz de armă rănind o persoană.

„Suspectul a fost prins de poliţişti şi este cercetat. De asemenea, a fost recuperată şi arma, deţinută ilegal, pe care acesta o ascunsese în pădure", a declarat comisar Cristina Tatulici, purtătoarea de cuvânt a IPJ.

Grigoriţă a mai spus că nu se va lăsa până nu îl va vedea pedepsit pe cel care l-a împuşcat şi i-a provocat atâta suferinţă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite