Împuşcat în Italia, un gălăţean s-a întors în ţară pentru a solicita asistenţă medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a primit îngrijirile necesare la UPU
Bărbatul a primit îngrijirile necesare la UPU

Cel puţin asta susţine bărbatul care s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi cu braţul drept bandajat. El a spus că a bătut atâta drum pentru că în Italia nu avea asigurare medicală şi nu şi-ar fi permis să plătească pentru tratarea rănii.

„Pacientul, în vârstă de 38 de ani, a venit la Unitatea de primiri Urgenţe în jurul orei 10.30, cu o plagă la braţul drept. Din spusele lui, rana a fost provocată accidental prin împuşcare ieri (10 aprilie), dar nu a oferit alte amănunte. A spus că tot astăzi a intrat în ţară şi că a venit direct la spital pentru că, în Italia, neavând asigurare medicală, ar fi fost obligat să plătească chiar şi pentru serviciile de urgenţă. Plaga, fără retenţie de proiectil, nu ridică probleme", a precizat dr Angel Trifan, medicul coordonator al UPU-SMURD.

Având în vedere că rana fusese provocată prin împuşcare, conform procedurilor legale, doctorul Trifan a anunţat cazul la Ispectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

„Audiat de poliţişti, Apostu O., din satul Buceşti (comuna Iveşti), a declarat că locuia fără forme legale în Italia de aproape 10 ani. Acesta susţine că rana i-a fost provocată acolo, accidental, de un cetăţean italian, dar n-a putut oferi informaţii despre armă. Bărbatul a motivat că a cerut asistenţă medicală în România pentru că, neavând drept de rezidenţă în Italia şi deci nici asigurare de sănătate, ar fi trebuit să plătească pentru îngrijirile medicale necesare. A fost demarată o anchetă pentru se verifica spusele rănitului", ne-a informat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite