INEDIT Flashmob cu dans popular românesc, în deschiderea Festivalului Internaţional de Folclor de la Galaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La flashmob-ul pe ritmuri de sârbă au participat peste 150 de gălăţeni cu vârste cuprinse între 14 şi 52 de ani. Iniţiatorul şi sufletul acestei acţiuni organizate cu ajutorul reţelelor de socializare este un fost dansator profesionist, actualmente paramedic la SMURD.

Flashmob este o adunare la care participă, spontan, un număr mare de persoane, într-un loc aglomerat, surprinzând plăcut publicul aflat întâmplător sau nu în zonă, cu o activitate neaşteptată, de scurtă durată. Este un mod particular de exprimare a unei atitudini sau pasiuni, care ajunge să fie împărtăşită cu ajutorul reţelelor de socializare.

image

Pasiunea este cea care i-a inspirat lui Virgil Tăbuş, un fost dansator profesionist, ideea contaminării cât mai multor tineri gălăţeni cu iniţiativa sa: un flashmob pe muzică populară românescă. O iniţiativă absolut originală, având în vedere că, la noi în ţară, şi chiar la Galaţi au mai avut loc flash-moburi, dar, de exemplu, pe ritmurile muzicii lui Michael Jakson.

Aşadar, marţi seară, spre supriza numeroşilor spectatori care aşteptau deschiderea oficială a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor, pe esplanada Casei de Cultură au apărut, ca din senin, peste 150 de gălăţeni de toate vârstele care au început să danseze pe muzică populară românească.

Mulţi dintre ei, în special participanţii foarte tineri, au dansat pentru prima oară „populară" animaţi de pasiunea pentru dans a lui Virgil Tăbuş, un gălăţean în vârstă de 30 de ani, care iese din comun, nu doar datorită acestei pasiuni, ci şi unui destin influenţat de dăruirea pentru aproapele său.
Din 2007, fără să abandoneze dansul care i-a fost profesie la Ansamblul Doina Covurluiului, Virgil a devenit paramedic la SMURD şi salvează vieţi. În timpul liber este însă membru al Ansamblului folcloric Ciobănaşul.

„Scopul acestui FlashMob din această seară a fost acela de a le oferi gălăţenilor, iubitorilor dansului popular, ocazia de a participa la un eveniment unic în România, care a fost posibil graţie parteneriatului cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos". Pe site-ul www.danspopulargalati.ro s-au înregistrat şi au anunţat că vor participa la flashmob-ul din această seară peste 200 de persoane dau au reuşit să vină peste 150, ceea ce, din punctul meu de vedere, este o reuşită care mă încurajează să plănuiesc deja următorul flashmob. Al treilea", ne-a declarat Virgil Tăbuş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite