Ce mai vinde Fiscul gălăţean? Locuri de veci, la 1200 de euro/bucata
0
Vrei o casă sau un teren? Ori o maşină sau o barcă? Oferta de bunuri scoase la licitaţie de către Fisc este bogată. Mai nou, sunt scoase la mezat şi locuri de veci. În Galaţi, preţurile variază între 300 de euro şi 1.200 de euro, bucata.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Galaţi organizează marţi 14 august o licitaţie pentru vânzarea mai multor bunuri intrate în proprietatea statului, se menţionează într-un anunţ oficial postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
Potrivit listei afişate, Fiscul gălătean scoate astfel la vânzare mai multe terenuri arabile şi un imobil, însă "piesele de rezistenţă" par să fie, de departe, locurile de veci. Mai mari sau mai mici, mai scumpe sau mai ieftine, după cum te ţine buzunarul.
Statul a intrat în posesia acestora pentru că nu mai există moştenitori legali care să le poată revendica. Valorificarea celor două viitoare morminte se face prin licitaţie publică la care participarea este condiţionată de depunerea unei garanţii.
De la maşini, apartamente şi terenuri, la băuturi alcoolice, haine, telefoane uzate folosite de deţinuţi şi chiar locuri de veci. Aceasta este oferta Fiscului, pentru valorificarea prin licitaţie a bunurilor din proprietatea statului (pe care acesta le-a dobândit prin confiscare, executare silită sau vacanţă succesorală).
Printre bunurile care urmează a fi licitate marţi, la sediul DGFP Galaţi, se numără şi două locuri de veci în cimitirul „Eternitatea".
Unul dintre locurile de veci are o suprafaţă de 6,6 metri pătraţi şi un preţ de pornire la licitaţie de 5.263,18 lei (la precedenta licitaţie preţul de pornire al acestuia a fost de 15.280 lei), iar celălalt loc are 3,75 metri pătraţi şi un preţ de pornire de 1.100 de lei (anterior a fost 2.750 de lei).
„În cazul acestor locuri de veci a intervenit vacanţa succesorală (nu mai există moştenitori pentru ele n. red.) şi astfel au intrat în posesia statului", a precizat ec. George Marinescu, purtător de cuvânt al DGFP Galaţi.
La licitaţie pot participa atât persoane fizice cât şi persoane juridice. Cei interesaţi trebuie să depună o cerere de înscriere la licitaţie şi să plătească o garanţie reprezentând 10% din valoarea de pornire a licitaţiei.
Persoanele juridice de naţionalitate română trebuie să prezinte o copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului.
Câştigătorul licitaţiei este obligat să plătească preţul rezultat prin licitare (diminuat cu contravaloarea garanţiei), în termen de cel mult cinci zile lucrătoare de la data licitaţiei, în caz contrar pierzând garanţia.