Marele Trofeu al Festivalulului internaţional de folclor „Doina Covurluiului” a ajuns în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe scena festivalului au cântat şi au dansat peste 350 de artişti
Pe scena festivalului au cântat şi au dansat peste 350 de artişti

Premiile I, II şi II au revenit ansamblurilor folclorice din Macedonia, Slovacia şi Bosnia-Herţegovina. Ceilalţi participanţi la festival au primit premii speciale.

Festivalului internaţional de folclor „Doina Covurluiului" - din care a făcut parte şi maestrul coregraf Marin Barbu („Nea Mărin", protagonistul mai multor emisiuni de divertisment de la ProTV) - a deliberat. Cele mai bune prestaţii artistice au fost cele ale ansamblurilor folclorice din Grecia, Macedonia, Slocacia şi Bosnia- Herţegovina,

Astfel, Marele Trofeu al festivalului a fost acordat ansamblului folcloric „Evros" din Grecia, care a binemeritat, nu doar premiul, ci şi ropotele de aplauze ale spectatorilor.

Premiul I a revenit ansamblului "Goce Delchev" din Macedonia. Pe locul al doilea, s-au clasat membrii ansamblului „Magura" din Slovacia. Premiul III a fost acordat ansamblului „Samac" din Bosnia Herţegovina.

Premiul special de popularitate a fost decernat ansamblului folcloric „Doina Prutului" din Colibaşi din a cărui componenţă a făcut parte ca dansator însuşi primarul localităţii.
Ansamblului „Trandafir de la Moldova" i-a fost acordat premiul de excelenţă, iar dansatorii ucraineni "Bessarabskij souvenir", premiul pentru virtuozitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite