Expoziţie de maşini de epocă, pe aleea de promenadă de la P-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă v-aţi propus să ieşiţi la plimbare pe Faleză, aveţi ocazia să admiraţi adevărate bijuterii pe patru roţi, bunicuţele automobilelor din zilele noastre.

„Auto Classic Club" din Galaţi a organizat pe Faleză o expoziţie de maşini de epocă. Îniţiativa îi aparţine lui Mircea Atanasiu, proprietarul service-ului şi showroom-ului firmei Autouniversal, un împătimit al maşinilor de epocă pe care le recondiţionează şi le colecţionează cu un entuziasm molipsitor şi pentru alţi gălăţeni care-şi permit acest hobby.

Expoziţia poate fi vizitată gratuit sâmbătă şi duminică. Trecătorii şi pasionaţii de automobilism au ocazia să admire un Mercedes din 1966 (modelul pe care s-a testat pentru prima dată deformarea controlată a caroseriei în caz de accident), un Pontiac roşu din 1965, maşină americană care ocupă lăţimea şoselei, iar motorul său de 6300 de centimetri cubi are un consum de benzină absolut ameţitor, un Ford T din 1926 perfect restaurat şi perfect funcţional. În expoziţie mai poate fi admirat un automobil Fiat 500 din prima generaţie, un Peugeot 202 din 1938 - unicat în România - şi un Wartburg din 1966.

În ciuda vremii nefavorabile, sunt aşteptaţi să participe 35 de proprietari şi colecţionari de automobile de epocă, din mai multe judeţe ale ţării.

Duminică, în jurul orei prânzului, aceştia îşi vor scoate bujuteriile pe străzile Galaţiului.

Se va pleca de la Elice, pe Faleza Superioară până la sensul giratoriu de la Ultimul Leu şi se va reveni în perimetrul expoziţional pe strada Brăilei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite