Record de elevi gălăţeni bolnavi care au susţinut Evaluarea Naţională în condiţii speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15 elevi care s-au înscris la Evaluarea Naţională au avut ghinionul să se îmbolnăvească
15 elevi care s-au înscris la Evaluarea Naţională au avut ghinionul să se îmbolnăvească

Nu mai puţin de 15 asemenea cazuri speciale s-au înregistrat anul acesta la Galaţi. Pentru comparaţie, în alte judeţe, unul sau doi elevi au susţinut separat proba de limba română, din motive medicale.

Absolvenţii clasei a VIII-a s-au confruntat, luni 25 iunie, cu primele emoţii ale Evaluării Naţionale, susţinând prima probă de examen la limba şi literatura română.

Conform profesorului Laura Marin, inspector şcolar general, s-au înscris pentru susţinerea Evaluării 4.699 de elevi, cu toate că ar fi fost îndreptăţiţi 5.300 de absolvenţi ai gimnaziului. Deocamdată, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) nu au o explicaţie pentru neparticiparea la examen a celor 601 elevi gălăţeni, dar se presupune că aceştia nu s-au considerat suficient de pregătiţi.

Bolnavi, la Evaluare

În judeţul Galaţi, ediţia din acest an al Evaluării Naţionale s-a remarcat prin numărul neobişnuit de mare al elevilor care, din motive medicale, au susţinut proba la limba şi literatura română în condiţii speciale.

„Au fost 15 asemenea cazuri, majoritatea datorate epidemiei de rubeolă. Pentru aceşti elevi, examenul s-a ţinut în condiţii de izolare, într-o sală de clasă transformată ad-hoc în izolator. Un copil diagnosticat cu varicelă, fiind contagios, a susţinut şi el examenul separat, singur într-o clasă, iar un altul, într-o rezervă a Spitalului de Boli Infecţioase. Un elev a dat proba acasă, întrucât suferă de paraplegie spastică. Tot printre cazurile speciale, s-a numărat şi cel al unui copil care a suferit un accident de circulaţie şi, pentru că îşi foloseşte cu dificultate mâna dreaptă, inclusiv la scris, i s-a acordat o oră în plus (trei, în loc de două) pentru susţinerea probei", ne-a declarat şeful ISJ.

Canicula a ars calculatoarele

Un alt incident neplăcut s-a datorat perioadei caniculare de zilele trecute, când temperaturile foarte mari au provocat defectarea reţelei informatice a Inspectoratului Şcolar Judeţean. În consecinţă, datele elevilor înscrişi la Evaluare s-au pierdut şi a fost nevoie ca acestea să fie reconstituite cu ajutorul profesorilor nevoiţi să renunţe la zilele libere din weekend.

Următoarea probă, la Matematică, se va susţine miercuri 27 iunie.

Anul acesta a fost primul în care supravegherea cu camere video a fost impusă şi la Evaluarea naţională, la fel ca la Bacalaureat.

Lucrările vor fi corectate respectând baremul de notare cu un punctaj de la 1 la 100 (90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi 10 puncte din oficiu), urmând ca rezultatul final să fie împărţit la 10. Nota rezultată va fi luată în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite