Patru traficanţi de cocaină şi ecstasy pentru consumatorii care frecventează cluburile de fiţe din Galaţi au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Marfa" era înghiţită şi introdusă în ţară ascunsă în stomac, metodă extrem de riscantă. Se cunosc nenumărate cazuri de „cărăuşi" care au sfârşit otrăviţi cu mega-supra doze pentru că în corpul lor s-au spart ambalajele speciale.

Pe numele a patru tineri, Ionuţ Panait, Emilian Dorojan, Lucian George Ţapu şi Marius Cosmin Beldie, au fost emise vineri mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzaţia de trafic de droguri de risc.

Ionuţ Panait, George Ţapu şi Marius Cosmin Beldie erau dealeri, iar Emilian Dorojan cărăuşul care introducea drogurile în România şi le aducea la Galaţi, cocaină şi ecstasy.

Din reţea se pare că mai făcea parte şi o tânără, Elena Petrişor, în cazul căreia procurorii au considerat că interdicţia de a nu părăsi localitatea timp de o lună este suficientă şi nu au solicitat arestarea ei.

Metoda prin care Dorojan introducea ţigările în ţară era pe cât de „clasică" pe atât de periculoasă: în stomac.

Drogurile procurate din Spania le aduceau tinerilor traficanţi un profit frumuşel având în vedere că dealerii vindeau gramul de cocaină la preţuri cuprinse între 100 şi 300 deeuro gramul, iar pastila de ecstasy cu 60 de lei.

Valorificând date obţinute pe linie informativă, procurorii DIICOT şi ofiţerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate au percheziţionat locuinţele celor patru tineri şi au descoperit 81,5 grame de cocaină acasă la Lucian George Ţapu şi 36,8 grame din aceeaşi substanţă stupefiantă la Marius Cosmin Beldie.

Şi la domiciliul lui Ionuţ Panait au fost găsite 57 de doze de substanţă de culoare albă, care urmează a fi analizată şi identificată de un laborator specializat de la Constanţa. Se presupune că ar fi tot cocaină.

Inculpaţii şi-au recunoscut fiecare vina şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceşti tineri acuzaţi de trafic de droguri de risc riscă pedepse cu închisoarea de până la trei la 15 ani.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite