Atenţie, începe dezinsecţia! Protejaţi albinele, păsările şi animalele de companie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria anunţă că, de joi 26 iulie, timp de 15 zile, se va derula a doua etapă de combatere a insectelor care pot fi vectori pentru transmiterea unor boli infecţioase (muşte, ţânţari, căpuşe şi purici).

„SC Ecosal va efectua tratament insecticid la sol cu opt atomizoare şi un generator de ceaţă, în zonele cu spaţii verzi şi cele de acumulare a apei pluviale. De asemenea, vor fi efectuate şi zboruri cu un avion utilitar, care vor acoperi municipiul Galaţi şi întinderile de apă din apropiere: lacurile Brateş, Cătuşa, Vânători, precum şi zonele inundabile apropiate, din luncile Dunării, Prutului şi Siretului", informează Biroul de presă al Primăriei Galaţi

Acţiunea este programată să se desfăşoare pe parcursul a 15 zile, dar este posibil ca durata acesteia să se prelungească în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (cu precipitaţii sau vânt puternic) .

Municipalitatea avertizează că dezinsecţia se va face cu substanţe insecticide care pot afecta coloniile de albine, animalele sau păsările care se hrănesc în spaţiul deschis şi de asemenea pot contamina produsele alimentare depozitate în aer liber.

Pentru o eficienţă maximă, intervenţia se va face dimineaţa si seara.

„Municipalitatea evaluează permanent situaţia generată de insectele dăunătoare şi este în contact cu autorităţile medicale şi cele veterinare pentru prevenirea oricăror situaţii de risc", mai precizează reprezentanţii municipalităţii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite