Soţia şi-a omorât soţul înjunghiindu-l în faţa copilului lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mobilul crimei, comise în comuna gălăţeană Pechea, a fost gelozia. Bărbatul i-a reproşat consoartei că are relaţii cu alţi bărbaţi, iar aceasta a ripostat înfigându-i cuţitul în spate de trei ori. Martor al înfiorătoarei scene a fost un băieţel în vârstă de cinci ani.

Florentina Gavrilă, în vârstă de 37 de ani, din comuna gălăţeană Pechea, s-a certat cu soţul ei Petrică, marţi seara. Bărbatul, de 43 de ani, i-a reproşat consoartei că a lipsit de acasă toată ziua şi că ar avea relaţii extraconjugale. Conform declaraţiei pe care femeia a dat-o în faţa procurorilor, la un moment dat, Petrică Gavrilă ar fi devenit violent şi, din acest motiv, ea a luat un cuţit cu care l-a înjunghiat în spate.

„Femeia a recunoscut săvârşirea infracţiunii. A declarat că a fost plecată de acasă în cursul zilei, iar seara, pe fondul consumului de alcool, s-a certat cu soţul ei. Inculpata a mai declarat că bărbatul a tras-o de păr învinuind-o de relaţii cu alţi bărbaţi şi că acest fapt ar fi determinat-o să ia cuţitul şi să-l lovească de 2-3 ori", ne-a declarat Liliana Istrate, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, bărbatului înjunghiat în spate i-au fost provocate trei plăgi penetrante în partea dreptă a toracelui, rănile cuţitului fiindu-i fatale.

„Inculpata se află în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi cu propunere de arestare preventivă", a mai afirmat procurorul.

Rănit grav bărbatul a încercat să ajungă la părinţii săi a căror gospodărie este situată vizavi de casa lui, dar a căzut în curte şi a mai reuşit să se târască doar până în mijlocul drumului.

„Incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 22.30. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al substaţiei de Ambulanţă Pechea, care a preluat rănitul. Concomitent a plecat la întâlnire un echipaj SMURD însă din păcate inutil pentru că bărbatul decedase", a precizat dr. Angel Trifan, medicul coordonator al UPU-SMURD.

Tragedia s-a produs sub privirile îngrozite ale copilului celor doi soţi, în vârstă de şase ani.

Un membru al familiei victimei, care a comentat incidentul în prezenţa membrilor echipajelor Ambulanţei şi Poliţiei, a susţinut că Florentina Gavrilă ar fi încercat să-şi convingă fiul să declare că el şi-a înjunghiat tatăl. Procurorul însă nu confirmă această susţinere: „În declaraţia dată organelor de cercetare penală femeia nu a avut nicio ezitare în a-şi recunoaşte fapta"

Magistratul a mai spus că băieţelul a asistat la ceartă şi mai apoi a văzut-o pe mama sa cum i-a omorât tatăl.

„Vom sesiza Direcţia pentru Protecţia Copilului. Probabil că minorul va avea nevoie şi de consiliere psihologică. Deocamdată el se află în grija bunicilor şi a mătuşii din partea tatălui, care îi asigură acrotirea", a mai precizat procurorul Liliana Istrate.

Florentina şi Petrică Gavrilă erau căsătoriţi de opt ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite