Dublu cod galben de ploi şi vijelii pentru mai multe judeţe din ţară între care şi Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben de ploi în averse, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibile căderi de grindină.

Prima avertizare meteorologică este valabilă de miercuri, ora 15:00, până joi la ora 06:00, iar cea de-a doua, de joi, ora 06:00, până vineri la ora 12:00.

De miercuri ora 15:00, conform ANM, instabilitatea atmosferică se va accentua în toate zonele deluroase şi montane din ţară, precum şi în Moldova. Sunt prognozate averse de ploaie, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină.

Ploile pot avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40...50 de litri pe metru pătrat.

De joi, ora 06:00, până vineri, la ora 12:00, în estul şi sud-estul ţării - deci şi în judeţul Galaţi - instabilitatea atmosferică se va menţine şi se va manifesta cu acelaşi fenomene meteorologice ca şi în cazul primei avertizări.

    Galaţi se numără printre judeţele vizate şi de a doua avertizare

image

În judeţele din această parte a ţării, cantităţile de apă rezultate din ploi torenţiale vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat pot ajunge chiar şi la 60- 70 de litri pe metru pătrat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite