Anunţatul cod galben va ajunge portocaliu la Galaţi. Cel puţin aşa susţin meteorologii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a instituit avertizarea meteorologică Cod portocaliu pentru judeţul Galaţi, fenomenele prognozate fiind ploi abundente, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Codul portocaliu intră în vigoare joi 24 mai 2012, la ora 18.00 şi este valabil până vineri dimineaţă, la ora 6.00. Sunt vizate de această avertizare judeţele Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Galaţi, Vrancea, municipiul Bucureşti şi zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău.

La această oră, judeţele din estul şi sud-estul ţării se află sub atenţionarea meteo Cod galben de instbilitate atmosferică.

„Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil-Cătălin Bocăneanu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să monitorizeze cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteo pentru a se putea interveni eficient şi în timp util în cazul unor situaţii de urgenţă", a informat Petrica Paţilea, directorul Cancelariei prefectului judeţului Galaţi.

Pentru că în timpul codului galben gălăţenii nu s-au confruntat cu fenomene meteo extreme, probabil că vor ignora acest avertisment de ultimă oră şi, aşa cum se întâmplă în astfel de situaţii, de astă dată chiar se vor produce.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite