Adio pomană electorală pentru chiriaşii Primăriei care datorează instituţiei peste un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Actualul primar n-are de gând să manifeste aceeaşi indiferenţă ca şi predecesorul său faţă de cei care cred ca pot locui şi beneficia de utilităţi gratis şi a demarat acţiuni în instanţă pentru recuperarea datoriilor. Urmează sute de evacuări ale rău-platnicilor.

Conform tradiţiei, pentru voturile chiriaşilor Primăriei, cei rău-platnici, de ani de zile se plătea un preţ mult prea scump, echivalent cu totalul chiriilor neachitate, total care în prezent se ridică la 4,7 milioane de lei.

Primarul Marius Stan nu este de acord cu tolerarea acestei situaţii motiv pentru care a cerut o analiză a acestor datorii şi aplicarea măsurilor legale.

„Primăria are încheiate 3.761 de contracte de închiriere pentru locuinţe din fondul locativ al municipalităţii. Dintre beneficiarii acestor contracte 1.753 sunt chiraşi cu datorii, unele de-a dreptul impresionante. Din acest motiv, Primăria a demarat măsurile necesare pentru recuperarea datoriilor astfel că, până în prezent, au ajuns la instanţele de judecată 676 de dosare de închiriere în vederea rezilierii acestora şi evacuării rău-platnicilor", a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Dintre chiriaşii municipalităţii, 2.509 locuiesc în apartamente, la bloc. 484 au datorii de peste 1.000 lei, iar 642 au datorii sub 1.000 lei. Chiriaşii de la bloc datorează în total peste 1,9 milioane lei, în condiţiile în care cea mai scăzută chirie este de 20 lei, iar cea mai mare de 100 lei în locuinţele ANL cu trei camere.

Cu cea mai mare datorie, de 27.806 lei, la chirie şi 78.415 lei, la întreţinere, se poate lăuda o familie care locuieşte într-un bloc de pe strada Saturn. Urmează să fie evacuată şi executată silit în baza unor hotărâri judecătoreşti.

„În acest moment sunt 228 de dosare promovate în instanţă pentru rezilierea acestor contracte de închiriere şi încă 99 în curs de promovare în instanţă", a informat Mihai Costache.

Cât despre chiriaşii la case, din totalul de 1.252, un număr de 402 dintre aceştia au datorii sub 1.000 lei, iar 225, de peste 1.000 lei. Totalul datoriilor lor se ridică la 2,8 milioane lei.

În instanţă au fost înaintate 349 dosare pentru reziliere şi evacuarea rău-platnicilor.

Cea mai mare datorie, de 41.000 lei, o are o familie care locuieşte într-o casă de pe strada „Ion Luca Caragiale".

„Toţi restanţierii au primit somaţii şi cei care ar fi putut plăti chiriile vor fi evacuaţi, iar pentru eventualele lor acţiuni de protest, neautorizate, vor fi sancţionaţi conform legii. Situaţia chiriilor şi utilităţilor neplătite a devenit intolerabilă", a afirmat primarul Marius Stan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite