Aproape 100 de kilograme de peşte au fost confiscate de poliţişti de la trei braconieri care n-au apucat să se bucure de prada lor bogată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Probabil că peştele urma să fie vândut "la negru"
Probabil că peştele urma să fie vândut "la negru"

Aceştia dăduseră iama cu plasele într-o amenajare piscicolă din apropierea municipiului Galaţi şi pentru fapta lor toţi trei sunt cercetaţi sub acuzaţia de furt calificat.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură - Filiala Galaţi, l-au surprins pe Ciprian N. pescuind fără drept într-o amenajare piscicolă aflată în apropiere de municipiul Galaţi. Oamenii legii au confiscat de la pescarul care ar fi câştigat marele premiu la un concurs de pescuit, 35 de kilograme de platică şi aproape două kilograme de crap.

„Bărbatului în vârstă de 30 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, nedeţinerea autorizaţiei de pescuit comercial şi folosirea la pescuit de către o persoană neautorizată a plasei de pescuit de tip comercial" a precizat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Galaţi.

Nici Nelu H. Şi Ionel M. n-au apucat să se bucure de prada lor bogată pentru că tot ieri, în jurul orei 17.00, un echipaj din cadrul Secţiei 5 de Poliţie i-a oprit pe strada Tudor Vladimirescu, din Galaţi. În portbagajul autoturismului cu care se deplasau, oamenii legii au găsit 33 de kilograme de plătică, 11.5 kilograme de somn, 2.5 kilograme de şalău, nouă kilograme de „sânger" şi două plase pescăreşti.

„Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri în urma cărora poliţiştii au stabilit că peştele fusese sustras dintr-o amenajare piscicolă de la marginea municipiului Galaţi", a mai informat comisar Cristina Tatulici.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite