Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au prevenit două tragedii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pirotehnicienii ISU Galaţi la o misiune de distrugere a bombelor descoperite
Pirotehnicienii ISU Galaţi la o misiune de distrugere a bombelor descoperite

Aceştia au dezgropat şi transportat la loc sigur pentru a fi distruse ulterior, un proiectil perforant de calibru 85 de milimetri şi o grenadă defensivă, ambele în stare de funcţionare şi deci extrem de periculoase.

După cum ne-a informat capitan Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, în dimineaţa zilei de luni 30 aprilie, la dispeceratul instituţiei, a fost anunţată descoperirea unui proiectil neexplodat rămas din al Doilea Război Mondial, în curtea SC AGROGAL SA Galaţi.

„La faţa locului s-a deplasat echipajul de pirotehnişti care dezgropat, transportat şi depozitat la ISU în condiţii de siguranţă proiectilul care va fi distrus. În seara aceleiaşi zile, la ora 19.02, echipajul a fost solicitat să se deplaseze şi la o adresă din municipiul Galaţi, situată pe strada „24 ianuarie 1959. Proprietarul imobilului cu numărul 36 a găsit în curte o grenadă defensivă, extrem de periculoasă. Când explodează acest tip de grenadă, carcasa din fontă se fragmentează şi poate ucide persoanele aflate pe o rază de câteva zeci de metri", a precizat cpt. Eugen Chiriţă

Ai aflat ceva interesant, ai fotografiat sau filmat? Dă-ne de ştire pe galati@adevarul.ro

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite