Doi bărbaţi susţin că poliţişti de la Secţia 2 i-au bătut din cauza unui incident rutier minor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De partea cealaltă, Poliţia admite că a fost un conflict, dar confirmă doar imobilizarea celor doi pe motiv că erau recalcitranţi. Ambii au fost amendaţi, iar unuia i s-a întocmit dosar penal pentru port ilegal de armă albă.

O şoferiţă, Valentina C. în vârstă de 30 de ani, a provocat un accident rutier uşor în zona „Ultimul Leu" din Galaţi.

Pentru că ea şi însoţitoarea ei nu au reuşit să ajungă la o înţelegere amiabilă cu şoferul celuilalt autovehicul implicat în tamponare (un autobuz), şi-au chemat în ajutor soţii care chefuiau la o petrecere.

La rândul lui, şoferul autobuzului lovit a sunat la o secţie de Poliţie din zonă.

Poliţiştii au sosit rapid la locul incidentului şi i-au potolit pe beligeranţi.

Cei doi bărbaţi, respectiv soţul şoferiţei şi cumătrul acestuia susţin că poliţiştii i-au bătut pe nedrept, atât în stradă, la locul accidentului, cât şi în dubă şi ulterior la secţie.

De altfel, unul dintre ei, Lucian C., este internat la secţia Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă.

Doctorul Cătălin Grigorică, medic neurochirurg a confirmat faptul că ambii bărbaţi prezintă urme de agresiune.

„ Au fost aduşi doi pacienţi policontuzionaţi prin agresiune. Urmează să fie investigaţi imagistic (radiologic, tomografic n.red). Starea lor este bună în acest moment", a precizat dr. Grogorică.

Bărbaţii care susţin că au fost bătuţi de poliţişti spun că au făcut plângeri împotriva acestora.

În legătură cu aces caz, comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi afirmă că vor fi făcute verificări.


„Un echipaj de la Secţia 2 de Poliţie a fost solicitat să intervină la o altercaţie în trafic provocată de tamponarea a două autovehicule. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au încercat să aplaneze conflictul însă atitudinea recalcitrantă şi ameninţările a doi dintre bărbaţii implicaţi în altercaţie au impus imobilizarea acestora. Cei doi, Iulian H. şi Lucian C. , au fost încătuşaţi şi conduşi la secţia de poliţie. Ambii au fost sancţionaţi contravenţional pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, primul cu o amendă în valoare de 600 de lei, iar cel de-al doilea, de 200 de lei. Asupra lui Lucian C., a fost găsit un briceag cu două lame, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru port ilegal de armă albă", a precizat Cristina Tatulici.

Referitor la acuzaţiile celor doi bărbaţi care susţin că au fost bătuţi de către poliţişti, purtătorul de cuvânt al IPJ a spus: „Aceştia au dreptul, conform legii, să depună o plângere în baza căreia se pot face verificări. Susţinerile lor trebuie probate şi dacă se confirmă vor fi luate măsurile prevăzute de lege".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite