Patru tineri au construit o barcă din PET-uri cu care au plecat în expediţie pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea lor, intitulată „PETscăruş ecologic tour", se vrea o pledoarie ecologistă pentru curăţenia fluviului. Timp de şase luni, expediţionarii au adunat bidoanele din plastic necesare şi alte patru luni, au lucrat la ambarcaţiune.

Cei patru tineri, Bogdan Badiu din Galaţi, Ilie Geru din Constanţa şi brăilenii Ionuţ Ţuţuianu şi Cristian Pirpiriu au lansat la apă, în această dimineaţă, originala lor ambarcaţiune şi au pornit în expediţie către Deltă.

Ideea acestei acţiuni intitulate "Petscarus ecologic tour" i-a vent lui Bogdan Badiu în urmă cu un an, după Sărbătorile Galaţiului, când a fost scandalizat de puzderia de PET-uri rămase aruncate pe străzi după spectacolele şi petrecerile în aer liber .

Timp de şase luni au adunat PET-uri şi au muncit efectiv la barcă, încă patru luni. Nu s-au rezumat la „lipirea" acestora, ci au găsit soluţii tehnice pentru creşterea solidităţii ambarcaţiunii prin tratarea termică a PET-urilor.

„Barca are patru locuri si este confecţionată din 5.500 de bidoane din plastic. Am proiectat-o să reziste călătoriei de patru zile, călătorie în cursul căreia ne-am propus să parcurgem peste 200 de kilometri, de la Braila până la Sfantu Gheorghe, unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. Estimăm că vom ajunge miercuri 30 mai", a spus Bogdan Badiu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite