Conducta care aprovizionează cu apă din Dunăre Galaţiul este avariată. O echipă de intervenţie lucrează la repararea acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Priza Dunării Foto Cosmin Costache
Priza Dunării Foto Cosmin Costache

La robinete curge apă potabilă din rezervele Uzinei 2. De la ora 7.30, acesta nu mai primeşte apă brută de la Priza Dunării. Scăderea presiunii în reţeaua de distribuţie afectează în special populaţia care locuieşte l etajele superioare ale blocurilor din Micro 16, 17, 18, 19, 20 şi 21.

Pentru remedierea unor avarii survenite la conducta magistrală 4 (cu diametrul de 1200 de milimetri), ArcelorMittal Galaţi a sistat temporar livrarea de apă brută către Uzina de Apă 2

„Avariile, care au afectat conducta de la Priza Dunării, au drept cauză fenomenele recente de îngheţ şi dezgheţ. Arcelor Mittal a anunţat că sistarea furnizării este programată pentru intervalul orar 7.30 - 15.30. Societatea noastră a luat toate măsurile pentru ca, timp de opt ore, să poată asigura din rezerve necesarul de apă potabilă al populaţiei din municipiul Galaţi, la parametri corespunzatori", a declarat Cornelia Arnăutu, şef serviciu Relaţii cu Publicul la SC Apă-Canal SA.

Conform aceleiaşi surse, dacă durata lucrărilor de remediere a avariei se va prelungi apa potabilă va fi furnizată cu presiune redusă în cartierele: Micro 16, Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21, însă vor fi afectate doar etajele superioare ale blocurilor cu structură P+4.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite