Ambulanţele ajung cu greu la bolnavii din nordul judeţului, prizonieri în mijlocul nămeţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele ajung până la locuinţele bolnavilor din nordul judeţului numai cu ajutorul utilajelor de deszăpezire
Ambulanţele ajung până la locuinţele bolnavilor din nordul judeţului numai cu ajutorul utilajelor de deszăpezire

Doi bolnavi cardiaci, unul din Ionăşeşti şi celălalt din Urleşti, au fost nevoiţi să aştepte ore  în şir până când utilajele de deszăpezire le-au croit drum echipajelor medicale prin munţii de zăpadă care încă blochează drumurile comunale.

Cu toate că principalele şosele din judeţ au fost deszăpezite, pe multe dintre drumurile comunale încă nu se poate circula din cauza troienelor şi, din această cauză, intervenţiile echipajelor Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) şi ale SMURD se fac cu dificultate.

„Ieri, în jurul prânzului, s-a ajuns extrem de greu la o pacientă în vârstă de 60 de ani, cardiacă, din Ionăşeşti, în nordul judeţului. S-a încercat cu snowmobilul, dar nu s-a reuşit, zăpada fiind mult prea mare şi atunci a fost chemat în ajutor un utilaj de deszăpezire cu care s-a ajuns la caz, dar după aproape trei ore. Până la urmă, pacienta a ajuns în siguranţă la Spitalul de Urgenţă", ne-a informat dr. Mihai Polinschi, directorul SJA.

Medicul ne-a mai spus că, un alt caz similar, al unui bărbat de 68 de ani, care suferise recent un infarct miocardic şi acuza dureri în piept după ce a întrerupt tratamentul pentru că nu mai avea medicamente, s-a înregistrat la Urleşti, comuna Corni.

„Ore întregi s-a chinuit un echipaj al ambulanţei să ajungă la pacient având ca antemergător un utilaj de deszăpezire. La un moment dat, ne-am gândit să chemăm în ajutor un elicopter, dar nu ar fi avut unde să aterizeze. Până la urmă, au reuşit să ajungă la bolnav paramedicii SMURD, de la TG Bujor, cu ajutorul unui autogreder, a precizat directorul SJA

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite