Alegeri locale 2012. Iată cine îşi dispută preşedinţia Consiliului Judeţului Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Nicolae Bacalbaşa şi Eugen Chebac, actualul preşedinte al Consilului Judeţean
Medicul Nicolae Bacalbaşa şi Eugen Chebac, actualul preşedinte al Consilului Judeţean

A mai rămas o singură zi până când va trebui să vă daţi votul pentru cel care va prezida forul deliberativ judeţean. Ca să puteţi cumpăni mai bine, vă prezentăm jaloanele biografice ale principalilor candidaţi.

Conform noilor reglementări ale Legii electorale, luni 10 iunie, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur de scrutin, cu majoritatea voturilor valabile exprimate. „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale. Au fost evidenţiaţi prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Eugen Chebac (APP)
Preşedinte în exerciţiu al Consiliului Judeţului Galaţi, 60 de ani. A absolvit Institutul de Marină din Constanţa. Fost membru PSD până în noiembrie 2011, a demisionat din partid deoarece candidatura sa nu s-a bucurat de susţinerea conducerii filialei locale, care l-a preferat pe medicul Nicolae Bacalbaşa. Este consilier judeţean din anul 2000. Candidează din partea Alianţei pentru Progres (PDL şi UNPR)

Nicolae Dobrovici Bacalbaşa (USL)
Medic, şef secţie şi profesor universitar, 68 de ani. Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, deţine un Curriculum Vitae impresionant. Conduce „Reanimarea" Spitalului Clinic de Urgenţă din anul 1995. Şi-a început cariera didactică în 1993, ca şef de lucrări la Colegiul de Medicină, iar din 2006 predă la Facultatea de Medicină. În prezent, deţine al treilea mandat de consilier judeţean şi candidează din partea USL

Alţi candidaţi

Marin Costel (PRM)
Neculina Florea (Partidul Ecologist Român)
Dorin Darabă (PFC)
Alexandru Teodorescu (Partidul Poporului-Dan Diaconescu)
Ion Popa (PNŢCD)
Pompiliu Virgil Ciupercă Comşa (Partidul Verde)
Ştefan Gherasim (Partidul Poporului-LC)
Nicu Stratulat (Partidul ProDemo).

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Galaţi despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite